-0515-442328-

dinsdag 27 oktober 2020

opzoek naar een geest van een beginner

 


Niet langer is innoveren het kunstje dat vooral experts kunnen. Nee, het is juist de beginner die kan innoveren. En we weten allemaal, door te innoveren behouden we ons bestaansrecht. Kunnen we de veranderende wereld overleven. En dat willen we natuurlijk allemaal. Dus ga opzoek naar die jongeling, die beginner. Want grote kans dat die jou briljant kan helpen!

Een beginner, omdat die als geen ander alle mogelijkheden open houdt! Waarbij alles nog mogelijk is.  Want juist die komt op briljante ideeën waar nog niemand eerder aan had gedacht. Niet voor niets worden bestaande sectoren vooral bedreigt door een plotse nieuweling, die zonder enige vakkennis, de markt weet weg te drukken. Kijk nu maar eens naar Tesla. Dat was geen auto bouwer zoals Opel of Volvo. En zie waar zij nu staan. Tesla heeft een enorme voorsprong die eigenlijk niet meer te overbruggen lijkt in het ontwikkelen van een aantrekkelijke elektrische auto, met een extreem goede prijs/kwaliteit verhouding!

Wie wil vernieuwen zal steeds maar weer opnieuw open moeten staan voor zijn of haar omgeving. Je ontwikkelde idee willen aanpassen aan de almaar veranderende omstandigheden. Valideren en bijstellen. Opzoek gaan naar parallellen in andere sectoren. Hoe doen zij het? Hoe reageren zij op verandering X of Y? Zonder ook maar een moment te denken dat de huidige veranderende omstandigheden geen vat op jou hebben omdat je al zo bijzonder goed bent. 

We hebben allemaal ervaren hoe een virus onze hele wereld op zijn kop wist te zetten. Hoeveel impact die op ons allemaal heeft. Wie had kunnen denken dat onze jongens afgelopen voorjaar geen centraal schriftelijk hebben hoeven maken, en toch hun H.A.V.O. diploma kregen? Wie heeft kunnen bedenken dat we de eerste 11 weken van het kampeerseizoen, nauwelijks gasten hebben mogen ontvangen? En wat een geluk dat ik regelmatig contact had met Nicole van TCF. Zij heeft een soort marktplaats van geesten van beginners. Een blik vol jonge, jeugdigen bogen regelmatig over verschillende uitdagingen waarmee wij werden geconfronteerd. En juist dat, was precies wat we nodig hadden en hebben in deze uitdagende tijd. Want voor je het weet zitten we alleen maar in de overlevings- stand voor dit Covid avontuur en vergeten we om ook nog te innoveren.  

Heb je ook behoefte aan een blik vol jeugdige geesten en ben je gevestigd in Friesland? Neem dan vooral direct contact op met Nicole. Dan is de kans groot dat het wel goed komt met het innoveren van je! Laat je ons weten of het is gelukt? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten