-0515-442328-

zondag 3 januari 2021

goede voornemens

 

Vanmorgen begonnen we weer na twee weekjes kerstvakantie. Begroeten de teamleden, wensen ze gelukkig nieuwjaar en Wesley vraagt: Hebben jullie nog mooie voornemens?

Een mooie vraag, wat daaruit kan je opmaken waar we nu nog meer het accent op gaan leggen, dan voorheen. Waar willen we aan werken? Wat vinden we belangrijk om even de focus op te zetten? We kende dry January al, maar meer en meer horen we om ons heen Veganuary. Een maand alleen maar plantaardig eten! Wanneer je dat ziet, hoort, weet je wel dat er een flinke doorbraak komt op dit gebied. Mensen hebben heel veel verschillende motivaties om plantaardig te eten:

* voor hun eigen gezondheid

* voor een beter klimaat

* voorkomen van dierenleed

Of gewoon voor alle drie. Ik denk dat vooral die eerste motivatie, die van de eigen gezondheid, misschien wel de sterkste zal zijn. Afgelopen jaar kwam in de uitzending van dokters van nu ook al naar voren dat veel ziektes als reuma, astma en hart en vaat ziektes deels opgelost kunnen worden door over te gaan op het vegan dieet. Spectaculair natuurlijk! 

Wanneer ik in de supermarkt kijk, dan zie ik dat de ruimte voor vegan eten, almaar groeit! Daaruit kan je ook al opmaken dat deze trend een steeds maar meer en meer prominente rol speelt. En wat moet ik nu hiermee met onze camping? Nu, misschien wordt het wel de hoogste tijd dat we bij ons strandbarretje Zimpel niet alleen maar regionale, biologische producten gaan verkopen, maar ook duidelijk de vegan lijn ernaast gaan zetten. Dan hebben we nu mooi de tijd om hier naar onderzoek te gaan doen. Te gaan zoeken wat er zoal op de markt te vinden is, en hoe of dat dat smaakt. Want we willen niet alleen producten verkopen met een goed verhaal, maar ze moeten ook nog eens goed van smaak zijn! 

Welke goede voornemens hoor jij om je heen? En hoe kan jij daarop inhaken met het verbeteren van je aanbod? We zijn benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten