-0515-442328-

zondag 17 januari 2021

Blue monday

 

 Het is nu maandag 18 januari, en deze dag wordt ook wel "Blue Monday" genoemd. De ontdekker van 'Blue Monday' is de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht in 2005 een (naar eigen zeggen) wetenschappelijk verantwoorde formule, waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek. Kortom, het is een zware dag.

Alle voorgaande jaren was dit al zo, maar er is nu in deze coronatijd nog een extra uitdaging aan toegevoegd waarmee het lang niet altijd eenvoudig mee om is te gaan. En iedereen weet, neerslachtig of je weemoedig voelen, draagt niet bij aan een hoge prestatie. Hoe houden we dan de energie erin? Juist, door opdrachten te geven die juist erg leuk zijn en op het lijf geschreven zijn van de medewerker.

Dus vroegen we Roxanne, een heerlijke vegan taart te bakken, die ook nog eens veel blauwe aspecten heeft. Dan kan zij met haar favoriete onderwerp aan de slag, namelijk gezond eten. Dax hebben we gevraagd er een filmpje van te maken. Dax doet niets liever dan filmpjes maken. En de rest kan er lekker van snoepen van een heerlijk taartje en wordt daardoor weer blij! En wij, wij zijn weer blij met mooie, relevante content, om onze (potentiĆ«le) gasten te kunnen inspireren in hun oriĆ«ntatie fase. 

Hoe ga jij binnen je organisatie om met Blue Monday en hoe kan jij je medewerkers in hun kracht zetten, juist op deze dag? We zijn benieuwd, wees welkom! De polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten