-0515-442328-

dinsdag 2 februari 2021

standje "winterslaap"

Het vriest dat het kraakt, de wereld is dan zo mooi verstilt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de verstilling door de Corona. Toch zijn we haast drukker dan ooit. We hebben nog niet eerder zoveel boekingen ontvangen voor het komende kampeerseizoen op onze camping. De chalets zijn nu al een paar weken al helemaal volgeboekt. Ongelofelijk!

Daarnaast zijn we druk met het afronden van alle winterprojecten. We hebben zoals altijd onderhoud gepleegd aan de boomsingels en heggen. We hebben deze winter groot onderhoud gepleegd aan de speeltoestellen. Sommige worden compleet vervangen door andere. We krijgen nog nieuwe toiletten en nieuwe ondergrondse afval-containers. De No-Waste kast moeten we nog afmaken met rekjes en letters. En dan ligt er nog een bult werk op het gebied van marketing. Er zijn filmpjes gemaakt van de beelden die we afgelopen zomer gelukkig nog wel hebben weten te "schieten". De onderzoeksrapporten van de afstudeerstagiair liggen bij de drukker en mogen we zo ophalen. Ook daarin staan de nodige aanbevelingen die we nog moeten gaan uitvoeren. Dan is deze week de nieuwe schoonmaakster begonnen en 1 stagiair, en beginnen volgende week nieuwe stagiaires. Tussen al dat "geweld" zit ik te broeden op vragen. Vragen die ik heb ontvangen die volgende week bij het Rekreasje Kongres gesteld zullen worden. Het zijn interessante vragen. Vragen die gaan over hoe wij de toekomst dromen en hoe we terug kijken op het verleden. En om heel goed te kunnen luisteren naar je eigen dromen, heb je verstilling nodig, om je droom te kunnen horen. Om die misschien wel iets te herijken. 

Ik loop vroeg door het knisperende gras, hoor de ganzen in de verte. Kijk naar de rook die ik uitblaas en geniet van de kou. Mijn ogen beginnen wat te tranen en mijn neus begint te sniffen. Ik loop me knisperend warm en geniet van de kou. Die droom van ons, die is alleen maar nog veel sterker geworden. Misschien zelfs nog wel groter! Juist door die hele Corona, lijken sommige dingen bevroren, maar andere zaken zijn daardoor wel in een versnelling gekomen. De bevroren zaken hebben we snel opgepakt tijdens onze winterslaap. Mede daardoor hadden we zo'n drukke winter. Andere zaken zijn in een versnelling gekomen. We zijn allemaal digitaler geworden, zijn minder geld gaan uitgeven aan impuls aankopen en onnodige zaken. We zijn ons bewuster geworden van onze tijdelijkheid, immers ons leven kan ook zomaar plots over zijn. Of het nu gaat om onze bedrijven of ons echte leven. Daardoor zijn we andere zaken meer gaan waarderen. We zijn minder gaan reizen en ons gaan verplaatsen, mede daardoor knapte de lucht op. Kinderen halen het niet meer zo snel in hun hoofd om te gaan spijbelen, ze snakken naar school. En er zijn heel wat haren op ons hoofd die nodig een flinke knipbeurt nodig hebben! Standje winterslaap was bij ons nog niet eerder zo volgeplant. We lopen helemaal warm en kunnen niet wachten om weer open te mogen gaan. onze gasten weer mogen verwelkomen, ze verrassen, ze inspireren, ze een knuf....  o nee, knuffelen zal nog zeker niet mogen. 

Hoe kom jij deze winter door? We hopen dat je ook bruist van de energie en flinke stappen aan het maken bent in deze ogenschijnlijk verstilde wereld. We zijn benieuwd, hoe kom jij deze winter door? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten