-0515-442328-

dinsdag 9 februari 2021

zo lang mogelijk de waarde laten behouden

Ik kan niet eens zeggen in welk jaar we dit speeltoestel hebben aangeschaft. Een kleurrijk speeltoestel voor peuters en kleuters. Duidelijk was dat er heel wat onderdelen niet meer goed waren om het speeltoestel zo te laten voor wat het was. 

Helaas zijn deze speeltoestellen niet meer leverbaar en zo ook de onderdelen. Dan heb je twee keuzes:

1.) Je gaat het speeltoestel volledig vervangen 

2.) Je gaat de onderdelen die aan vervanging nodig zijn, zelf "knutselen".

Optie 1 doen we als het echt niet anders kan. We zagen dat er van dit speeltoestel echter nog steeds gebruik werd gemaakt. Dus de waardering van onze gast voor dit speeltoestel was er wel degelijk. Maar zelf gaan knutselen om het e.e.a. weer tip top voor elkaar te krijgen, heeft ook zo haar (financiele) prijs.

En volledig niet speeltoestel had net zo veel gekost! Waarom zouden we dan niet wat nieuws neerzetten op onze camping? Immers, dan ziet iedereen dat je lekker geïnvesteerd hebt en weer wat nieuws hebt. Nieuwe dingen krijgen altijd meer aandacht! En toch, het klopt niet om niet je uiterste best te doen om zoveel mogelijk de dingen van waarde te laten zijn. Soms is er naast het gebruikelijke onderhoud een renovatie nodig. En die zijn soms (net zo) duur als nieuw. Ook dat is een thema binnen de circulaire economie. De gebruikte grondstoffen zo te gebruiken, zodat er zo min mogelijk verspilt wordt.

Uiteindelijk is het hele speeltoestel gerenoveerd en is die expres andersom neergezet. Zo zien onze trouwe gasten dat er toch iets anders is.....Ondanks dat het niet nieuw is. 

We zijn benieuwd, wat is binnen jouw organisatie (bijna) op en hoe ga je dat oplossen? Misschien dat je het ook kan renoveren? Laat je ons weten wat er bij jou bijna op is? En hoe ga je dat oplossen?De polletjes, Watersportcamping Heeg.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten