-0515-442328-

vrijdag 12 februari 2021

breien

 

 

 Hoe kan je van een lange draad, een samenhangend geheel maken? Ofwel, wat kunnen we leren van breien? Breien is in wezen 1 lange draad die door een kunstig lussen rij waar specifieke knopen worden gemaakt die zig zaggend van links naar rechts, en daarna van rechts naar links, langzaam maar zeker een kleedje gaan vormen. Er is geen snelmethode die het kleedje diagonaal snel in elkaar kan knopen.

Elke knoop telt en wanneer je 1 steek laat vallen, rafelt het kleedje ook zo weer uit elkaar. het afhechten is minstens zo belangrijk!

Je moet vooraf het aantal lussen gaan bepalen, om een bepaalde breedte te kunnen verkrijgen. Je kunt lussen meerdere of minderen om ervoor te zorgen dat je meer vorm kan geven aan het kleedje. Passend bij je doel.

Zo zie ik het ondernemen ook. We hebben wat lussen opgezet. Die paste perfect bij onze visie. We gingen toercarvans verhuren, kano's en we hadden een toiletgebouw en natuurlijk steigers met ligplaatsen. We hadden een trailerhelling en seizoenplaatsen en toeristische plaatsen. Al snel kwamen er plaatsen voor stacaravans bij en een tweede toiletunit. We plaatste wat speeltoestellen en we kregen er wat kippetjes bij. Elke seizoenplaats kreeg een stroomaansluiting en sommige plaatsen werden geschikt gemaakt voor stacaravans. Er werden (fruit) bomen geplant, en hier en daar een gezellig zitje gecreerd. Zover het aantal logische lussen. Zigzaggend knoopte we, lus voor lus verder. Er ontstond een kleedje.Om het kleedje niet te saai te laten worden, knoopte we af en toe op een andere wijze dan louter en alleen recht toe, recht aan. We voegde projecten toe die we samen ontwikkelde met de creatieve sector. Dat gaf ons niet alleen wat meer uitdagingen, maar zeker ook meer plezier tijdens het breien. Zo ontstond er langzaam maar zeker een kleedje, dat niet alleen uniek is geworden, maar ook alleen maar mooi wordt gevonden door een selecte groep. We voegde meer lussen toe, meer watersport activiteiten, we voegde meer zakelijke events toe. De lap werd breder en breder. Tot Jacob de pensioengerechtigde leeftijd al echt voorbij was. We gingen kijken welke werkzaamheden eenvoudig door andere uitgevoerd konden worden zoals het winteronderhoud aan de boten en motoren en het installatie werk. Er werden wat lussen afgehecht. En nu wordt het langzaam tijd om er een nieuwe draad aan toe te voegen. Eerst laten we die nieuwe draad meelopen bij de oude draad. Aan de achterkant, zodat je de voorkant van het kleedje, niets zal zien. En na een aantal knopen kan dan de tweede draad zichtbaar worden. We willen dus langzaam maar zeker Jacob gaan vervangen voor een nieuwe Jacob. Die draad zal vast een andere kleur hebben, een andere textuur en misschien ook wel een andere dikte of ander materiaal. We zijn benieuwd wat dat voor draad zal worden en hoe die het kleedje weer een eigen nieuwe dementie kan gaan geven. Belangrijk is wel, dat het samen een mooi geheel moet vormen. 

Ondernemen is als breien, zie jij de overeenkomsten met jou werk en breien? Hoe ziet jou kleedje eruit? We zijn benieuwd, laat je het ons weten? Wees welkom, de polletjes, Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten