-0515-442328-

maandag 5 december 2022

wat is nu de geest van de plek?

 

Hoe weet je nu dat je op vakantie bent in Heeg en niet in Haarlem?

Wij mensen zijn kudde dieren en na-apen kunnen we als de beste. Leveranciers apen elkaar met groot gemak na, en produceren op grote schaal. Zo komt het dat steeds meer campings op elkaar gaan lijken. Omdat we steeds meer moeite hebben om de geest van een plek te kunnen vangen. Laat staan om die te kunnen doorleven. En toch is dat van groot belang. Onze gasten komen naar Friesland, niet om een look a like Haarlem of misschien nog erger een alternatief Sardinie te vinden. Hoe authentieker en eigenzinniger die geest is, hoe makkelijker en beter.  Dus nog liever goed merkbaar dat we hier in Heeg zitten, ipv Friesland. 

Maar wat is nu de geest van deze plek? Wat maakt Heeg, Heeg? Wat is hier de sfeer en cultuur?

De hoogste tijd dat ik dat ga uitzoeken. Want dat Heegse, ik ben er nog niet eerder mee aan de slag gegaan, maar het maakt ons eigen concept natuurlijk ook heel veel sterker wanneer ik die geest ook goed vertaal naar onze camping

Deze Heegse geest moet voelbaar zijn in allerhande touchpoints. Als we dan toch aan het verzamelen zijn van tiny houses, waarom dan niet een Heegs tiny house?

Als we dan toch bezig zijn met het decoreren van de buitenwereld op de camping, waarom dan niet direct met een Heegse touch! Als we zelf dan toch nieuwe dingen ontwerpen, waarom dan niet met een Heegse touch! En als we op dit thema steeds stapjes zullen maken, dan zullen onze gasten over een jaar of tien echt dat Heeg gevoel meekrijgen op onze camping. Nu eerst uitzoeken tot in de kern; Wat is nu de geest van Heeg? 

Heb jij al de geest van jullie plek kunnen duiden? En hoe heb je dat onderzocht? We zijn benieuwd, wees welkom, de Polletjes, Watersportcamping Heeg.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten