-0515-442328-

dinsdag 2 juli 2019

Yes, we kunnen oogsten!

Een paar weken geleden hadden we ze gekocht. Wat "zwammerdam" emmertjes. Daarin kan je op je (afval!) koffiedik, oesterzwammen kweken. Elke dag voegde we wat koffiedik toe aan de emmertjes. De weken gingen voorbij, we werden al wat ongeduldig.....tot er plots flinke oesterzwammen te zien waren aan de emmer!

Wat een feest, het werkt! Ja natuurlijk werkt het! Gek dat we toch even begonnen te doem denken. Zou het wel werken? Zijn er dan nog geen 6 weken voorbij?
Ik moet eerlijk bekennen dat ik toch langzaam aan een klein beetje minder enthousiast aan het worden was. Natuurlijk schaam ik me daarvoor! Waarom zoveel sceptisch?
We hebben verwachtingen en tegen de tijd dat je die verwachtingen kan inlossen, begint het pas echt spannend te worden. Dit is dan met een klein dingetje. Maar ook bij grotere dingen werkt het zo. Jaren geleden hebben we ons concept aangescherpt. Nog meer sturen op die "ontwortelde Randstedelingen" of zoals de SAMR agent ze noemt: "De rode doelgroep". Ze moeten dan alleen nog wel nog even willen komen kamperen bij je. En je weten te vinden natuurlijk! Ook bij dit soort grote dingen, heb je een verwachting en is het moment van oogsten super spannend! Gaat het uitpakken zoals verwacht? Of misschien zelfs wel, nog beter dan verwacht?
Afgelopen jaar hoopte we dat we de groei van afgelopen jaar voor dit jaar vast zouden kunnen houden. Maar tot nu toe blijkt dat we weer verder voorlopen op vorig jaar. De zomer is nog niet voorbij, er kan natuurlijk nog van alles gebeuren, maar de prognoses zijn heel goed!
De komende weken is cruciaal voor al onze boekingen. De komende weken wordt zo'n 40-50% van onze omzet geboekt. En dat is te merken, zeker nu de zomer zo lekker aan het zomeren is. Nu moeten we al onze marketing inspanningen gaan oogsten. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed zal gaan. We hebben een fijn team medewerkers, we hebben lekker weer en we hebben mooie activiteiten in en rond de camping geplant! Maar zolang het nog niet helemaal zeker is, blijft er soms een klein stemmetje knagen. Zal het wel lukken?
Verwachtingen en doelen ze horen bij elkaar, net als een klein knagend stemmetje: "Zal het wel lukken?". Want zolang je je doel nog niet hebt bereikt, kan het ook nog mis gaan! Wanneer heb jij voor het laatst kunnen oogsten? En had jij tussentijds een klein stemmetje gehoord? We zijn benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten