-0515-442328-

zondag 29 september 2019

ontwerp iets unieks dat niemand ooit vergeet!

Vorige week kwam ik weer thuis van de Glamping show. Weer een hoop inspiratie opgedaan, leuke en interessante mensen ontmoet en kennis vergaard bij de vele workshops. Natuurlijk wilde ik de workshop van Max Mc Murdo weer bijwonen. Dit keer met als thema; het belang van goed design

De vraag is natuurlijk; Waarom zou je zelf aan het ontwerpen slaan? En als je dan gaat ontwerpen, waarom is het dan zo belangrijk om er een mooi en goed ontwerp van te maken?

Het mag helder zijn dat zelf ontwerpen een groot voordeel heeft. Juist dan kan je je gaan onderscheiden van de markt. Jij maakt iets unieks. Iets dat je gasten niet snel meer zullen gaan vergeten!
Neem nu de chalets of kleine huisjes die je op je park hebt staan. De meeste zijn zo ontworpen, dat ze als een klein mini huisje zijn geworden. Maar lieve mensen, onze gasten zijn op vakantie. Ze wonen hier niet! Dus zorg je dat ze direct midden in de woonkamer uitkomen, en niet in een klein benauwd halletje! De woonkamer dat is dan direct al wow! De eerste indruk is van groot belang! (Oeps, ook bij onze chalets komen de gasten via een soort van klein halletje binnen....)
Waar laten ze de weekendtassen, of nog erger de koffers? Heb je daar al wel over nagedacht? (gelukkig, daarvoor hadden we juist extra ruimte onder de bedden vrij gehouden)
En de keuken, de badkamer en de eettafel, hoe zit het daar mee? Waar laat je je handdoek? Waar zet je je flesje shampoo neer? Als tip geeft Max mee dat je vooral bij je collega's een weekendje moet gaan overnachten. Wedden dat je vol goede verbeter punten terug komt voor je eigen chalets of tiny houses!
Zeg, kunnen jij en ik niet een weekendje ruilen, jij logeert een weekendje in een van onze chalets, en wij in die van jou!

En als laatste tip, waarin is jouw personality te beleven? Heb je echt een persoonlijke touch aan alles meegegeven? Zie je jouw persoonlijkheid terug in het ontwerp? In de inrichting? En natuurlijk in de kleinste details? Zorg dat die, net als je unieke ontwerp, vooral insta waardig zijn.
En voor wie het nog niet weet, Max ontwerpt zelf de leukste dingen, vooral van afgedankte spullen weet hij weer de mooiste, nieuwe items te maken. Hij heeft meedere boeken geschreven en komt regelmatig op de BBC. Hou hem in de gaten, dan weet je zeker dat je altijd genoeg vernieuwende ideeen hebt die jij op je eigen wijze kunt maken. Wat ik nu ga maken? Ik zit nog een beetje te dubben tussen een buiten douche of nieuwe lampjes voor buiten rond het toiletgebouw. Eigenlijk wil ik helemaal niet kiezen......
Wat ga jij doen? We zijn benieuwd, wees welkom de polletjes Watersportcamping Heeg.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten