-0515-442328-

zaterdag 9 mei 2020

DOE(M) DENKER

Het beste jaar ooit. Tot half februari dachten we nog dat dit ons beste jaar ooit zou kunnen gaan worden. Maar toen kwam de corona. We kregen er flink van langs, want van het ene op het andere moment leek niemand meer te wachten op een kampeerplaats, een zeilboot huren of nog zo wat.
Het was en bleef weken achtereen oorverdovend stil......

De hoogste tijd om in scenario's te gaan denken. Stel dat we direct na de meivakantie weer gewoon open mogen: dan wordt het als nog ons beste jaar ooit. Dan hebben we wel de paasvakantie (vooral belangrijk bij onze Ooster en Zuiderburen) en de meivakantie verloren. Maar dan hebben we nog steeds de periode erna, veel meer reserveringen en zal de camping draaien als nooit ervoor!
Of de camping mag pas open na hemelvaart, maar voor Pinksteren. Dan gaan we mogelijk in de buurt komen van de resultaten van vorig jaar. Of we mogen pas na, of ver na Pinksteren open, dan gaan we echt flink interen en dan moeten we nog maar hopen dat we al onze vaste kosten kunnen terug verdienen.
Helaas lijkt het er nu op, dat we onze toiletgebouwen pas vanaf 1 juli open mogen hebben. En inderdaad, de vraag naar zomervakanties is nu exceptioneel hoog. Tuurlijk zijn we daar heel blij mee. Immers, met alle reserveringen, ontvangen we ook weer aanbetalingen. Die hebben we hard nodig voor onze liquide middelen.
Er valt nu gewoon een scenario af. En zoals jullie vast al wat hadden gezien, zijn we ook al keihard aan het werken om met de over gebleven scenario's het maximaal haalbare te bereiken.
We zouden natuurlijk ook kunnen gaan doemdenken. Nu onze beste optie, onze beste scenario is afgevallen. Maar beter is om vooral in de doe denken stand te zitten. Door nu vooral te doen, wat we ooit allemaal hadden bedacht, hebben we de beste uitgangspositie die we nu nog kunnen bereiken. Door nu vooral te doen, krijgen we zelf een prettig gevoel. Immers als je ziet wat je allemaal hebt gedaan, geeft dat een voldaan gevoel. Dan heb je weer iets om trots op te kunnen zijn. Door nu vooral te doen, krijg je meer complimenten van je omgeving.
Dus nu doen, geeft veel meer positief effect dan doem.

Natuurlijk maken wij ons ook wel af en toe even zorgen voor onze camping. Dan schiet het door ons hoofd dat we deze crisis misschien niet zullen gaan overleven. Dat maakt ons droevig, want stel je voor dat we afscheid moeten nemen van ons levenswerk? Maar lang willen we daar niet aan denken. Het gaat ons niets moois brengen. Bovendien, we denken dat de kans kleiner is, dan dat we wel deze crisis zullen overleven. Dus geven we ons zelf een schop naar doedenken! Want daar zit het plezier en succes. Daar zit de positiviteit. We hopen dat jij ook jezelf een schop kunt geven naar doe denken. Waar ben jij nu mee bezig? Wat voor moois ben je aan het doen?
Laat het ons weten, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten