-0515-442328-

donderdag 21 mei 2020

financiele gevolgen van de Corona crisis


Het is een pittige tijd voor ons. Weken lang zagen we vooral onze bankrekening nog verder weg zinken in het rood.Ontvingen we totaal geen enkele reservering. Het enige dat aan onze deur klopte was, de annuleringen. En dat in de periode van het jaar, dat ook de rekeningen van alle investeringen van afgelopen winter, binnenstromen. Onze bankrekening  zakte tot ongekende diepte.

Dat geeft uiteraard een naar gevoel! Dat maakt dat je je niet helemaal vrij voelt, om te kunnen ondernemen, zoals je dat graag doet. Nl. kijken waar kansen liggen en die kunnen omarmen.
Gelukkig hebben we van de week onze " corona lening" van onze bank gekregen. Handtekening eronder en een paar dagen later schoot onze rekening weer naar een goed niveau! We namen direct de schoonmaakster aan, twee  nieuwe werkstudenten voor groen werkzaamheden. En we gingen aan de slag met de aanleg van riool en electra naar plekken waar straks mooie Safari tenten zullen komen voor de verhuur.
Natuurlijk, alles nog heel voorzichtig. Wat kan nu nog wel. Je snapt, in februari of maart kan je bij wijze van spreken aan de slag met heipalen, maar die laat je nu niet slaan op een camping in bedrijf!
Wat is een quickwin? Wat moet echt?
De corona lening in combinatie met alle reserveringen voor deze zomer, maakt dat we weer "gewoon" kunnen ondernemen. Want het uitblijven weken lang van reserveringen, en alle annuleringen samen waren goed voor zo'n 70.000€ strop! En dat is serieus echt heel veel geld voor ons!
We zijn blij dat we de financiele situatie nu weer goed onder controle  hebben. We kunnen nu weer gewoon overgaan tot ondernemen. En dat lucht enorm op!
Hoe gaat het met jou en wat is de impact van corona op jouw financiele situatie? We zijn benieuwd.
Blijf sterk en gezond, tot ziens, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten