-0515-442328-

zaterdag 20 juni 2020

ontwikkel je commerciele slagkracht


Afgelopen winter hebben we ook weer hard gewerkt aan de marketing. Natuurlijk met als doel dat we niet alleen meer "droomgasten" kunnen aantrekken, maar ook meer overnachtingen kunnen verkopen. We ontwikkelde samen met experts een strategisch marketingplan voor de Duitse markt. Daar lagen duidelijk nog wat verbeterpunten voor onze camping.

Zeg maar, het laaghangende fruit. Dus de winter lang hard gewerkt en stappen gemaakt om met name ook de Duitse gast meer en beter van dienst te kunnen zijn. Nog geen enkele winter hebben we zo hard gewerkt aan de internationale gast. En wat denk je: Precies dan werden we geconfronteerd met een pandemie!
Weg internationale gasten. Weg alle inzet en weg alle resultaten in deze zin. Een winter lang gewerkt voor Jan Piet boterletter, of toch niet....?
Want als het me een ding heeft geleerd, dan is het wel kijken naar kansen, kijken hoe het anders kan, anders moet. De dingen aanpassen, doorontwikkelen. ik zou kunnen zeggen: "het zijn lessen in aanpassen geweest." En als er ook maar een competentie is die erg helpt bij een crisis, dan is het wel aanpassings- vermogen, zonder dat je eigen DNA verliest!

Het heeft ons geholpen om de camping ook tijdens deze crisis ons snel en slagvaardig aan te passen. nog voordat de branche met een protocol kwam, hadden we er zelf al een ontwikkeld. We hebben ons snel gericht op nieuwe gasten. Ervoor gezorgd dat we persaandacht kregen. We hebben projecten in de koelkast gezet, en we hebben andere projecten versneld naar voren gehaald. Niets mis met onze commerciƫle slagkracht. Juist doordat we een platte en wendbare organisatie zijn.
En wie weet is volgend jaar de Corona pandemie goed onder controle en kunnen we alsnog verder de Duitse markt  verder gaan bewerken.
Ik ben benieuwd, hoe werk jij aan je commerciƫle slagkracht? Wat heeft jou afgelopen jaar vooral geholpen om deze te vergroten? We zijn benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten