-0515-442328-

zaterdag 13 juni 2020

welke (andere) keuzes maak je wanneer de wereld nog aan je voeten ligt?

Dit is onze kleindochter Pip. De wereld ligt nog aan haar voeten. Welke andere keuzes zou ik nu maken, als de wereld nog aan mijn voeten zou liggen? Ik ben 54 en dan ben je toch echt wel over de helft van je leven. Moet ik dit of dit nog wel gaan doen met de camping? Oppakken? Of laat ik het over aan de volgende generatie?

Je ziet het aan de buitenkant van een organisatie al wel. Misschien niet meer het allernieuwste concept, de buitenkant wordt misschien nog wel onderhouden. Maar dan heb je daar ook wel alles over gezegd. Het wordt wat sleets. De ondernemer vindt het allemaal wel goed en het zal zijn tijd wel duren!
Je moet er toch niet aan denken dat je je bedrijf op die wijze aan het besturen bent!
Want het is niet alleen erg duur, om je bedrijf in de vrije val onderuit te laten donderen! Het levert je per dag ook steeds maar minder plezier op. Je eigen bedrijf, wordt een blok aan je been. Je MOET nog zoveel jaar werken. En in de verste verte is er ook nog eens geen koper voor je bedrijf te vinden!

Welke keuzes zou je maken wanneer de wereld nog aan je voeten lag? Met deze vraag moet je je minstens 1 x per maand bezig houden. Want alleen dan maak je frisse en toekomst bestendige keuzes. Blijft je bedrijf goed presteren en is de kans groot dat er makkelijk een opvolger voor te vinden is.
Bovendien, het is zoveel leuker ondernemen in een bruisend bedrijf. Waar het borrelt van de ideeen. Je zal direct meer plezier gaan ervaren. Dan wordt werken weer leuk en misschien dat je dan denkt: Hoeveel jaar mag ik nog?
Ik ben benieuwd naar je reactie, moet of mag jij nog werken? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten