-0515-442328-

woensdag 26 mei 2021

als je wilt opvallen, moet je keuzes durven maken

 

Wil je in de massa opgaan, dan hoef je alleen maar te doen, wat het merendeel van je collega's ook doet. Wil je opvallen, dan moet je sterkere keuzes durven maken. Maak die keuzes wel met een basis. Wie ben je? Waar wil je naartoe? Voor wie wil je er zijn? Welke maatschappelijke problemen kan en wil je oplossen? Waar liggen (toekomstige) kansen en hoe wil je die dan verzilveren?

Een hele riedel van vragen. Die riedel moet er goed inzitten. Dat is je basis. En heb je die basis goed in de hand, dan kan je telkens op die basis, sterke keuzes maken. Zo hebben wij ooit in het verleden er voor gekozen dat we GEEN WiFi wilde aanbieden. Het past niet bij wat wij onze gasten op de camping willen bieden. Gezien vanuit de branche is het een erg ongewone zet. We hebben ook geen animatie team, geen geasfalteerde wegen, geen slagboom. Maar we hebben wel een strandbarretje waar we vegan broodjes verkopen. Of bij de verhuurchalets kan je als optie half pension Vegan erbij boeken. We hebben overal en ergens grapjes hangen, we hebben een NoWast kast om de afvalberg te verkleinen en goede producten niet onzinnig weg te hoeven gooien.  Allemaal wat ongewone keuzes. En al die dingen samen, maakt dat we een niet normale camping zijn. Dit zijn de dingen waardoor we opvallen. Zo komen we met onze kop, boven het maaiveld uit. En zo trekken we automatisch meer aandacht. Maar het is niet alleen de aandacht die we meer dan gemiddeld krijgen, het doet ook wat met de beleving. Doe je opvallend andere dingen, dan worden die beter, sterker onthouden door de gasten. Hoe unieker, hoe bijzonderder, hoe sterker het wordt onthouden en, niet onbelangrijk de tijd lijkt wat te vertragen. Juist omdat het anders is, iets wat men nog niet kent. En je kunt je voorstellen dat de perceptie van tijd, die vertaging, een enorm groot voordeel is. Mensen komen dan ook met meer hernieuwde energie weer thuis, hebben vaak een hogere waardering voor hun verblijf en blijven het langer onthouden. En dus zorgen ze langer voor die belangrijke mond tot mond reclame!

Niet zo vreemd dat elke organisatie graag wilt opvallen. Er kleven zulke fijne voordelen aan! Op welke wijze valt jouw organisatie extra op en wat is dan je verhaal? We zijn benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten