-0515-442328-

zaterdag 8 mei 2021

ondernemers geluk en vrijheid

 

Wat ik zo heerlijk vind aan ondernemen, is wel dat ik het gevoel heb dat ik vrij ben in het maken van keuzes en daarin mijn geluk kan vinden. Nu sla ik de nieuwste Recreatie open en lees het voorwoord van Marike Rosier die eindigt met de  Boeddha-quote: "In ons leven is verandering onvermijdelijk. In het aanpassingsvermogen en het gemak waarmee we de verandering ondergaan, liggen ons geluk en onze vrijheid"

Een quote die stof tot nadenken geeft. Ik ga bij mijzelf te raden: "vind ik het geluk en mijn vrijheid, in het aanpassen aan de verandering?" En ik kan volmondig ja zeggen. Nog niet eerder in die 33 jaar dat ik grassprietverhuurder ben,  had ik zoveel veranderingen waarop ik me moest aanpassen, dan vorig jaar. We zaten op een trein die niet te stoppen was, dus moesten we dealen met alles wat op ons pad kwam. En dat was veel, heel veel! Ik was in september dan ook meer dan kapot. De extreem lange werkdagen, de spanning, het steeds maar weer aanpassen, voelde ik in elke vezel van mijn donder. Nu, een jaar later en een winter waarbij ik bewust mijn rust heb gepakt, kan ik wel zeggen dat deze ervaring mij het gevoel van vrijheid en geluk heeft gebracht. Maar zeker ook het gevoel dat we meer kwetsbaar zijn, dan ik me ooit echt heb gerealiseerd. Zeggen dat een pandemie een bedreiging kan zijn voor je camping, is nog iets anders dan dansen langs de afgrond! 

We hebben geluk dat het verloop van de Corona pandemie is verlopen, zoals die is verlopen voor onze sector. De negatieve impact ervan viel voor onze sector reuze mee in vergelijking met bv. de negatieve impact die *****Hotels ervaren. Die ontvangen en geen zakelijke markt en geen internationale gasten. Dus is het kommer en kwel! 

En misschien is het juist dat besef, dat die negatieve impact nogal wel mee is gevallen voor ons, dat we ons nu gelukkig prijzen. Dat we hebben gevoeld dat door ons snel aan te passen, we het nog niet zo beroerd hebben gehad. Dat we met ons team samen, er sterker uit zijn gekomen. En dat we meer gasten hebben, die we kunnen blij maken met onze camping. Regen of zon, het deert ze niet, ze zijn er even lekker uit en daarin vinden ze hun geluk, meer dan ooit! En dat is waar we het voor doen, voor meer gelukkige gasten die we een mooie ervaring hebben kunnen bieden. Dat geeft ons niet alleen een gevoel van geluk, maar ook van vrijheid. Immers, hoe meer gasten hier genieten, hoe meer gasten we in de toekomst weer mogen ontvangen. 

Gelukkige gasten zijn de beste toekomst verzekering! We zijn benieuwd naar jouw ervaring, wat maakt jou gelukkig en geeft je een gevoel van vrijheid? We zijn benieuwd, wees welkom, de polletjes!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten