-0515-442328-

zaterdag 15 mei 2021

jezelf heen en weer laten slingeren

 

wel....niet.....wel, niet, wel. Soms twijfel ik, laat ik mezelf heen en weer slingeren tussen het ene of het andere die ik voor onze camping moet maken. op zich is er niets mis met heen en weer te worden geslingerd. Je moet dan gewoon iets langer de tijd van jezelf krijgen om een goede beslissing te kunnen nemen.

Het helpt soms om feiten te verzamelen en meningen van andere mensen te verzamelen. Maar soms is het lastig om die in het juiste verband te zetten. Want ook binnen de wetenschap wordt er vaak genoeg (bewust) twijfel gezaaid. Dan wordt het zo mogelijk nog lastiger om duidelijkheid in alle verwarring te vinden. Je hebt je dan heen en weer laten slingeren. Maar uiteindelijk zal je toch een keuze (kunnen) maken.  En als we na een evenwichtige, heldere analyse nog niet een keuze willen maken, dan wordt de keuze in de regel voor je gemaakt en is het heen en weer worden geslingerd, ook weer opgelost!

Toch maak ik vaak een keuze snel. Vertragen van het proces heeft vaak nauwelijks effect op de keuze die uiteindelijk wordt gemaakt. Meestal heb je al een voorkeur of een voorgevoel dat de ene keuze iets beter is dan de andere. Intuïtie noemen we dat. En die intuïtie is te trainen. Ooit mocht ik TEDx spreekster Anja Kanters begeleiden bij haar talk. Haar talk gaat juist hier over! Soms ben je door de waan van de dag zo opgeslokt, dat je even geen ruimte hebt om naar je intuïtie te kunnen luisteren. Eigenlijk is het eerste dat je dan moet doen: Helemaal alleen zijn en duik de natuur in. Dan heb je vast snel weer wat ruimte om naar je intuïtie te kunnen luisteren. Dan hoef je niet meer lang heen en weer te worden geslingerd. Dan kan je weer veel sneller keuzes maken. Dat voelt niet alleen lekkerder, maar geeft je ook meer tijd voor andere leuke dingen.

Kortom, ben je aan het twijfelen geslagen, ga de natuur in met alleen jezelf en zorg dat je jezelf de ruimte geeft om bij je intuitie te kunnen komen. Wedden dat je dan zomaar je keuze hebt kunnen maken!

Wanneer heb jij voor het laatst jezelf heen en weer laten slingeren tussen keuzes in? En waar heb je uiteindelijk voor gekozen? Zou dat ook de keuze zijn geweest die je intuitief gekozen zou hebben? Ik ben benieuwd, wees welkom de polletjes Watersportcamping Heeg.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten