-0515-442328-

zondag 4 januari 2015

normcore, de reactie op OVERVERZADIGING

Degelijk is het nieuwe cool, weg van de oververzadiging. Normcore is een trend die vanuit de modewereld is ontstaan. Elk seizoen weer met een nieuwe collectie de markt op komen, en waarom was de vorige collectie dan niet goed? Wat mankeert eraan? De mens is moe aan het worden van die overdreven wedloop naar meer, meer en meer.

Terug naar de essentie is wat wij al jaren op onze enveloppen hebben staan. De truc is het overbodige weg te laten. Het hysterische schreeuwen om aandacht van alle spullen om je heen.
Het is heerlijk om dat allemaal even achter je te laten. Maar dan ga je niet naar een park waar je door het animatieteam wordt toe getoeterd dat er over een kwartiertje wordt gestart met een workshop creatief met kurk. Of wat te denken van de frietkot of het tropisch zwembad. Normcore gaat over hoe normaler, hoe beter. Normcore is een samentrekking van "normaal" en "hardcore". Dat wil niet zeggen dat onze gasten niet meer nadenken over wat ze doen, ze denken er juist heel erg over na. Ze nemen niet meer het doosje diepgevroren groenten festijn van Iglo, nee ze halen bij de groenteboer een bosje peen en schrapen die, zittend voor de tent schoon.
Het is ook niet zo dat de kinderen zich vervelen omdat er geen animatie, tropisch zwembad of wifi voor hun tablet, nee die kinderen die hangen plots in bomen, maken de mooiste tekeningen in het zand en ontdekken een enorme hoeveelheid kinderen waarmee het goed spelen is.
Normcore, we zien de trend al een paar jaar op onze eigen camping. Voor ons staat normcore vooral voor het weer opnieuw leren genieten van de kleinste dingen in het leven, voor rust en inspiratie. Het niet meer worden bezig gehouden worden, maar tot nieuwe inzichten komen.
We zien steeds meer gasten die juist hier even op adem willen komen, die hun luxe huizen verruilen voor een tent. Het aantal gasten dat met een tent komt kamperen, neemt bij ons per jaar flink toe.
Wij noemen die gasten niet voor niets "de echte", alsof de andere gasten niet echt zouden zijn.....
Let maar op, in steeds meer branches zul je deze trend van normcore beleven. Ik ben benieuwd waar jij de normcore hebt waargenomen, en natuurlijk Wat vond je ervan?
Laat je het ons weten? De polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten