-0515-442328-

donderdag 25 februari 2016

het vier uur nootje van de Rabobank

Van de week zat ik rond lunchtijd bij de Rabobank. Het buffet voor alle medewerkers zag er al erg gezond en kleurrijk uit. Daar hadden we het nog even over met de directeur. "Gezond, dat is een thema voor ons."

Dus hebben we alle frituur eruit gedaan en hebben we meer gezonde dingen toegevoegd. We hebben drankjes met veel suikers en of vet eruit gedaan, en de cupasoup van vier uur, gewisseld met een gezond, ongezouten nootje. Dat heb ik nog niet eerder ergens gehoord, wat goed! Door het kauwen, stimuleer je je de bloedtoevoer naar je brein. En het nootje zelf bevat heel veel gezonde voedingsstoffen. In het voedingspatroon van de Blue zone zijn de noten en bonen in overdaad aanwezig, wellicht leven de mensen daarom in die gebieden juist zo lang met een hele hoge kwaliteit van leven. Een nootje om vier uur, ik wil het graag ook invoeren op onze camping. Zo zie je maar weer, inspiratie voor het verbeteren van je organisatie kan je onverwacht, overal opdoen. Gewoon een kwestie van goed om je heen kijken, of, zoals Richard Stomp zo mooi zegt: "straatjutten".
Had jij er al van gehoord, het vier uur nootje? Ga jij het nu ook invoeren? Ik ben benieuwd, laat je het ons weten? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten