-0515-442328-

zaterdag 25 januari 2020

die baby gaat alle gevolgen ervaren van jouw handelen!

Mark van Baal gaf ons tijdens het MVO NE festival van afgelopen week een presentatie; "Die baby gaat alle gevolgen ervaren van jouw handelen!"
Die kwam wel binnen. Een nieuw leven schenken, het is een hele verantwoording. Hoe zorg ik ervoor dat dit kleine, nieuwe mensje een goede toekomst krijgt? Wat ligt er binnen mijn vermogen om daaraan bij te dragen?

Dan moeten we eerst eens kijken wat we bedoelen met een goede toekomst. Wat verstaan we er onder? Is dat dat ze alle geld en goederen eenvoudig krijgt die ze nodig heeft om een goed en comfortabel leven te kunnen leiden? Of is dat dat we ervoor zorgen dat de mensheid in het algemeen een goed en toekomstbestendig leven kunnen leiden? Mark heeft me aan het denken gezet. Heeft mij en de rest van de zaal aangezet tot het tonen van (nog meer) persoonlijk leiderschap. Want er zal wat gaan veranderen, gedwongen of gesteund. De vraag is, wat is je ambitie? Want Talent, zo zegt Mark, heb je niet nodig voor nieuwe dingen. Als je maar de ambitie hebt en aan de slag gaat. Zo ontstaat er een beweging! Als individu kan je ook de wereld helpen veranderen.
En wanneer je op zo'n bijeenkomst bent als MVO NE van afgelopen week, dan voel je, dan ontmoet je mensen die ook mee aan het helpen zijn, de wereld te veranderen. En samen op avonturenpad gaan, is zoveel prettiger.
Ik heb heel veel nieuwe ideeën gekregen voor onze camping. Ik heb heel veel meer motivatie gekregen en mijn ambitie is alleen maar groter geworden. Want zeg nu zelf, dit prachtige kleine mensje, mijn kleindochter Pip, ze verdient het toch dat ik juist handel. Dat ik me zo gedraag, dat ook zij over 100 jaar een mooie wereld kan achterlaten aan haar kleinkinderen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten