-0515-442328-

maandag 8 november 2021

richten we ons op het hoogseizoen? Of juist op het laagseizoen?

De maanden juli en augustus zitten altijd wel volgeboekt. Hoewel er nog wel ruimte is te vinden in de eerste tien dagen van juli, en de laatste tien dagen van augustus. Dan hebben we nog drie top weekenden in het voorjaar, te weten Hemelvaart, Pinkster en het Duitse weekend Fron Leichnam. De overige periode is dus geen hoogseizoen. Waar gaan we dan op focussen en extra energie en tijd in stoppen? Juist ja, in het laagseizoen, toch?

Vorige week mocht ik met een groep ambtenaren, stakeholders en recreatieondernemers de Zeeuwse provincie bezoeken. Een van onze collega's die we gingen bezoeken was camping Ons Buiten. Zij vertelde dat ze bij het onlangs vernieuwde concept juist hebben ingezet op het laagseizoen. Immers, dat hoogseizoen sta je toch wel vol! In het laagseizoen zetten we juist in op rust en ruimte!

Voor hen betekende dat einde tennisbaan, einde zwembad met alle toeters en bellen. Dat is allemaal verwijderd. Ze hebben nieuwe, natuurlijk ogende speeltuintjes met allemaal houten, organische speeltoestellen en.......een wellness center gebouwd. Daar waar nog kon circulair. Het ziet er prachtig en erg stijlvol uit! Rust en ruimte, dat zijn de nieuwe kernwaarden die ze koesteren en hun nieuwe concept op hebben opgebouwd. 

Stof tot nadenken voor me. Waar zetten wij met onze camping vooral op in bij onze toeristische gasten? Op het hoogseizoen of het laagseizoen? Wanneer hebben we speciale acties waardoor de gasten hier een nog fijner verblijf hebben? Welke faciliteiten hebben wij? En zijn die dan op het hoogseizoen of het laagseizoen gericht? Neem nu het strandbarretje, eigenlijk alleen maar open tijdens het hoogseizoen. Neem nu de zeil en surfinstructeurs? Alleen maar aanwezig tijdens het hoogseizoen! 

Kortom, voor ons de hoogste tijd om te kijken welke faciliteiten wij kunnen toevoegen om zo onze camping extra aantrekkelijk te maken tijdens het laagseizoen!

Waar heb jij nu je energie in zitten, in het hoogseizoen of laagseizoen? We zijn benieuwd, laat je het ons weten? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten