-0515-442328-

donderdag 18 november 2021

waar iedereen kansen kan ontplooien

Wat kunnen wij doen om bij te dragen aan het ontwikkelen van een kansrijke en inclusieve samenleving? Hoe gaan wij daarvoor strijden? Het zijn vragen die Mariette Hamer (SER) tijdens het afgelopen sustainability congres opperde. Wat doen we nu al en wat kunnen we ook nog doen? Immers, het kan altijd beter!

We werken op onze camping al sinds 1994 met stagiaires samen. We hebben ook altijd al mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt in diens gehad. We werken met lokale partners en we bieden startups af en toe een podium om hun waar hier te tonen en/of te verkopen.

Juist door het aanbieden van een werkplek, kan je een groot verschil maken in iemands leven. Maar in deze tijd van wel overal tekort aan medewerkers, lijkt dit haast geen issue meer. Immers iedereen kan overal wel aan het werk. Of toch niet?  Er zijn vast nog groepen mensen waarvoor dat niet zomaar geldt. Mensen met een hogere leeftijd, mensen die sociaal misschien iets minder vaardig zijn of mensen die misschien niet elke dag even goed kunnen presteren omdat ze even niet zo goed in hun vel zitten. Of misschien mensen met een andere culturele achtergrond. Het zijn allemaal groepen binnen onze maatschappij die het helaas vaak wat minder makkelijk hebben bij het vinden van een stage of baan. Want nog steeds is kunnen werken een kans om jezelf verder te ontplooien. En iedereen zou die kansen moeten krijgen. Laten wij dan maar juist op deze doelgroepen, net iets harder gaan lopen!

Binnenkort hebben we een gesprek met JOOOP, een bedrijf in Sneek dat juist op dit thema, ons kan helpen. Want wij willen ook graag dat iedereen kansen kan ontplooien. Ik ben benieuwd, misschien dat jij nog een mooie tip voor ons hebt? We zijn benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten