-0515-442328-

maandag 15 november 2021

waarom ik naar het nationaal sustainability congres ging

 

Ik kan mijn tijd maar 1x investeren. Dat maakt dat het soms lastig is te kiezen hoe ik dat doe. Soms heb ik achteraf spijt, vaak gaat het zoals verwacht en soms ben ik blij verrast! Dat was dit keer! Wat een fantastische dag heb ik gehad bij het nationaal sustainability congres! Want;

  •  Ik heb weer mooie oude bekende kort kunnen spreken als Ruud Koornstra, die overigens ook spreker was. 
  • Ik heb verhalen gehoord van inspirerende sprekers als Paul Polman.
  • Ik heb nieuwe sprekers kort gesproken om straks mee samen te gaan werken als Willemijn Wortelboer.
  • Ik heb stands bezocht van duurzame leveranciers, waarvan ik hun bestaan niet eens kende.
  • Ik heb nieuwe mensen ontmoet, die ook elke week zelf stappen in de duurzame wereld maken.  

Kortom, het was een erg vruchtbare dag. Hierin was ik vast niet de enige. Maar wat gaan we doen naar aanleiding van zo'n geweldige dag? Want juist de wijze waarop ik dat ga uitwerken, maakt of het nu wel of niet heeft geholpen bij het blijven stappen maken in de duurzame wereld. Of nog liever, versnelde stappen maken! Dus de grootste slag, moet ik thuis maken!

Tijdens het congres heb ik steeds mijn aantekeningen boekje erbij gehouden. Vaak ging dat dan weer wel ten koste van het aplaus. Want schrijven en klappen, dat lukt me nog steeds niet. Daarna ben ik alle nieuwe mensen gaan vragen of we  onze netwerken konden verbinden. Daarna alles aan het groeperen. En dan zo aan de slag met de verslagjes uitwerken. Natuurlijk ga ik daar dan ook weer over bloggen. En dan ga ik bellen met die mensen waarmee ik denk dat ik ze nodig heb voor een vervolg stap.

Het was een prachtige dag, waar ik nog lang van zal nagenieten. Maar de grootste impact van deze dag, wordt bij thuiskomst op onze camping gemaakt. Ik ben benieuwd, welke taken heb jij afgelopen week uitgevoerd nav. je laatst bezochte congres? Ik ben benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten