-0515-442328-

donderdag 6 december 2018

collectief voor aap staan!

Collectief voor aap staan, of liever, in dit geval het haasje zijn. Het kan enorm helpen om hernieuwde energie te laten stromen door je team. De after lunch dip, een moeilijk proces aan het doorakkeren, het zijn allemaal van die momenten waarbij je af en toe echt snakt naar hernieuwde energie. In de groep het haasje zijn, gaf me trouwens ook enorm veel plezier!

We hadden net de lunch achter onze kiezen. Een klassiek moment waarbij ik last heb van een after lunch dip. We gingen even een spelletje doen. Maakte een kring met elkaar en gingen om beurten een beest uitbeelden na een bepaald teken. Natuurlijk zie je er dan belachelijk uit. Maar iedereen zag er af en toe belachelijk uit. Omdat het spelletje ook nog met een hoop dynamiek werd gespeeld, werd er ook een appel gedaan op je reactie vermogen.
Het spelletje duurde al met al misschien 5 minuten. Maar de energie die daardoor door mijn donder ging stromen, was vele malen effectiever dan wat dan ook. Waarom doen we dit niet standaard bij ons op de camping? Waarom doen we dit niet halverwege een vergadering? Tuurlijk, heel af en toe doen we van dit soort energisers. Maar het stomme is, dat we het dan even doen, kort daarna nog eens. En dan is het alweer weggezakt en doen we het vrijwel niet meer!
Wat ongelofelijk stom, want iedereen wil toch gewoon medewerkers hebben die vol plezier en energie aan de bak gaan?
Hoogste tijd om me te gaan verdiepen in de verschillende energisers. Ken jij misschien nog een leuke? Laat je het ons weten? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten