-0515-442328-

woensdag 5 december 2018

ideeen verzamelen

Overal en ergens probeer ik mijn ogen en oren wijd open te houden om zo nieuwe ideeen te zien en horen. Tuurlijk is dat nog niet genoeg.
Soms heb ik nl. een probleem op onze camping, waarvoor ik niet zomaar even een goed antwoord weet! Dan moet je echt even gaan zitten en zoveel mogelijk ideeen verzamelen. Liefst met zoveel mogelijk mensen!

Wanneer je op google gaat zoeken naar hoe je meer ideeen kunt krijgen, dan vind je zomaar honderden oplossingen hiervoor. De meest bekende vorm is wel om die ideeen op kleine post-it papiertje kort te beschrijven. Voor elk idee een klein briefje die je bv op het raam plakt. Op een goed moment merk je wel dat je helemaal geen nieuwe ideeen meer hebt. Je bent toe aan inspiratie. Wanneer je met meerdere mensen voor hetzelfde probleem, oplossingen zoekt. Zal je merken dat de ideeen van andere, jou ook weer inspireren. Misschien schiet er nog een of meedere ideeen door je hoofd. Maar ook dan ben je op een goed moment, helemaal leeg. je weet echt niks meer, of toch? Bedenk dan bv. hoe Trump, Tarzan, de Dalai Lama of Dagobert Duck dit zouden oplossen? Wedden dat je nog wel weer wat nieuwe ideeen krijgt.
En als je alles gewoon nog even een paar dagen laat hangen, dan vliegt er vast nog wel de komende dagen een goed idee door je hoofd. Hoe meer van deze ideeen je weet te verzamelen, hoe groter de kwaliteit van je uiteindelijke idee. Er zal overlap zijn tussen de opgeschreven ideeen. Je zal misschien twee ideeen kunnen samenvoegen waardoor het nog sterker zal worden.
Ik vind het altijd heerlijk om lekker mijn brein creatief aan het werk te zetten. Bijna niets leukers dan dat. Terwijl in basis een probleem hebben natuurlijk niet zo aantrekkelijk is! Maar het oplossen van problemen voor de camping is natuurlijk wel heel erg leuk!!

En mocht je echt geen leuk, passend idee hebben kunnen vinden, bel me gerust op! Ik denk graag even met je mee! Voor welk probleem zoek je passende oplossingen? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten