-0515-442328-

maandag 10 juni 2019

loop tien stappen voor op de realiteit

"Ga eens nadenken waar je over tien stappen zou willen zijn", vroeg hij me. En vervolgens ga je handelen alsof je daar al bent. Zo ga je zien wat je wil creëren, waar je naartoe wil gaan.
Want wat is belangrijk voor jou als camping eigenaar?

Wat kan je vandaag doen, om dichter bij je droom te komen? Welke impact wil je creëren? Soms heb je zoveel dagelijkse beslommeringen, dat je je droom uit het oog dreigt te verliezen. Je hoeft zeker niet perfect te worden, dat lukt namelijk toch nooit, maar zet alles open. Het gaat om het verschil van begrip, intentie en impact. Het draait allemaal om groei, om constant te leren.

Geef je mensen niet waar ze om vragen, maar geef ze wat je denkt dat ze nodig hebben. En benoem de dingen die je voelt. Je kwetsbaarheid tonen is belangrijk. Zo kunnen mensen met je connecten.
Een (sterke) visie hebben is goed. Maar het is ook goed, om van tijd tot tijd te herijken of je overtuigingen nog wel de juiste zijn om je droom te kunnen verwezenlijken. De wereld om je heen veranderd ook constant. Daar moet je mee om kunnen gaan. Daarvoor heb je mensen nodig die tien stappen voor de realiteit lopen. Mensen met lef en een visie. Mensen die daarvoor de ruimte krijgen en de ruimte nemen. Goed dat je nu hier bent en de ruimte neemt. Dat is alvast stap 1 van de tien. De volgende negen stappen gaan we nog nemen.
Pfff, had iemand gezegd dat het makkelijk is om steeds maar weer voor de troepen uit te lopen? Had iemand gezegd dat het ooit ook wel eens klaar zou kunnen zijn? Had iemand gezegd dat je het zo wel even tussen de dagelijkse beslommeringen door kan doen?

Maar niet van tijd tot tijd de ruimte nemen om na te denken over je volgende tien stappen kan helemaal grote negatieve effecten hebben. Dan kan je zomaar ingehaald worden door de realiteit. Een eigen businesscoach in handen nemen heeft zo zijn voordelen. Hij (of zij natuurlijk!) kan je scherpe vragen stellen. Helpt je uit de waan van de dag en het grotere geheel te bezien. Helpt je koers te bepalen hoe je je droom gaat verwezenlijken. Niet omdat je het zelf niet zou kunnen, maar omdat het samen veel sneller gaat! Je hebt dan een "stok achter de deur!"
Wat zijn de tien stappen die jij vooruit hebt bedacht om je droom te kunnen bereiken? En wat is jouw droom? We zijn benieuwd, wees welkom! De polletjes, Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten