-0515-442328-

vrijdag 9 augustus 2019

hoe een externe mindset je verder helpt

Gister hadden we een wedstrijdje "Blind tent opbouwen" voor onze gasten op de camping. Twee geblindeerde teamleden, kregen aanwijzingen van 4 mede teamleden, wat ze moesten doen om de tent succesvol op te kunnen bouwen.

Het vraagt om heel wat inspanning om elkaar te begrijpen. Zowel voor de geblindeerde als voor de aanwijzer. Maar wie begrijpt wat anderen nodig hebben om succesvol en tevreden te zijn, werkt tegelijk aan zijn eigen succes.
Het was niet alleen een gezellige en spannende activiteit, maar zeker ook een leerzame!
Het liet mij maar weer eens zien dat wanneer je dingen voor elkaar wilt krijgen in samenwerkingen, je mindset crusiaal is. Zet je ego aan de kant, stel je open voor de ander. Kijk wat de ander nodig heeft om je gezamelijke doel te kunnen bereiken. Dat brengt je altijd verder dan dat je voor jezelf gaat en kijkt wat er in zit voor jezelf!
Afgelopen week mocht ik een gesprek hebben met John Vernooij van Omrin. En ook hij had het over het gericht zijn op andere. Wat heeft die nodig, hoe kan hij of zij nog beter worden? Wanneer je je dat soort vragen gaat stellen, helpt het je om verder te komen!
Ik ben benieuwd, heb jij al door wat de ander nodig heeft? We zijn benieuwd, laat je het ons weten? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten