-0515-442328-

maandag 12 augustus 2019

laat maar waaien

De wind hebben we niet in de hand, net als alle andere weersomstandigheden. Toch kunnen we ook bij harde wind zoals we die net hebben gehad, wel wat aan hoe onze gasten de wind zullen gaan ervaren.


Je kunt simpelweg de piramide van Maslov ernaast leggen en kijken voor welke opgave we staan als gastvrouw van zoveel gasten tijdens het hoogseizoen en met harde wind!
Je kent hem wel;
  1. Lichamelijke behoeften, tijdens harde wind kan je makkelijk afkoelen. Zeker wanneer er ook nog regen of onweer bij komt kijken. Gelukkig hebben we altijd wel het toiletgebouw waar we gasten even kunnen schuilen en opwarmen aan een warme douche.
  2. Veiligheid en zekerheid Een tentje is natuurlijk kwetsbaar tijdens een pittige storm. Vooral wanneer het een wat ouder tentje is met misschien wel bijna versleten naden. Die wil dan nog wel eens kapot waaien. Hoe degelijker het kampeer onderkomen van de gast, hoe beter het de storm kan doorstaan. Fijn is om je gasten tijdig te waarschuwen zodat ze eventueel zelf maatregelen kunnen nemen als bv. een stormband om de (voor)tent plaatsen of extra sterke haringen. Verhuur geen kano's en andere dergelijke artikelen, ook al vragen je gasten daar wel om.
  3. behoefte aan sociaal contact Op een camping maak je al makkelijk en snel contact met andere mede gasten. Juist in situaties die vragen om extra aandacht zie je dat mensen elkaar makkelijk en snel gaan helpen. Zeker wanneer wij als camping bezig zijn om gasten te helpen, zie je dat de overige gasten ook makkelijker mee zullen gaan helpen.
  4. erkenning en waardering Vertel dat het weer teleurstellend is, benoem de pech! Maar geeft zeker ook suggesties mee die je gasten nu het wat minder goed weer is juist wel zouden kunnen doen. Bij elke teleurstelling is aandacht altijd helpvol!
  5. zelf realisatie Je zou een wedstrijd kunnen organiseren; Hangen tegen de wind in, of vliegeren met een stormvlieger, zolang het maar op een veilige manier gebeurt. De avontuurlijke gast zal zelf al direct dergelijke dingen gaan ondernemen. Die wil juist wel gaan zeilen of surfen. Jij kent je omgeving als beste en kent de gevaren van de harde wind lokaal precies. Je weet welke windrichting meer gevaar geeft en op welke plek dan wel. Geef die kennis dan door aan je gast. Informeer hem naar beste kunnen.
Wind, ook harde wind, heeft zo zijn voordelen. Maar kent ook haar gevaren. Ga er bewust en helder mee om, zodat iedereen ook een toffe tijd bij je kan hebben met harde wind of zelfs tijdens een storm. Laat maar waaien, of nog beter, WANNEER KOM JIJ HIER AANWAAIEN? 
Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten