-0515-442328-

donderdag 5 februari 2015

is internationaal zaken doen en innovatie beinvloedbaar?

Organisaties moeten meer en meer vooral sturen op de toegevoegde waarden voor hun doelgroep. Op het moment dat een organisatie internationaal gaat opereren, moet deze dus telkens zich aanpassen aan de wensen en behoeften van deze nieuwe doelgroep. Ze moeten hun producten en diensten vernieuwen voor hen. Niet zo raar dat het juist de organisaties die meer dan gemiddeld zich richten op de internationale markt ook binnen hun branche meer dan gemiddeld innovatief bezig zijn.

Maar er is meer dat internationalisering teweeg brengt dan zich alleen aanpassen op de nieuwe doelgroep. Wanneer je internationaal zaken gaat doen, moet je meer dan gemiddeld gaan samenwerken met nieuwe partijen. Gaan we ons richten op bv. Belgie, dan moeten we ons misschien wat meer richten op de gastvrijheid. Want een Belg heeft een hogere verwachting van de service en de dienstbaarheid dat dat de gemiddelde Nederlander heeft. Maar ik zal me vast ook wenden tot bureaus die me in contact kunnen brengen met die Belgische vakantieganger. Denk bv. aan het NBTC, journalisten van magazines en touroperators.
Dat samenwerken met andere, dat vraagt ook nogal wat van je als organisatie. Je kunt niet volledig zelf de koers bepalen, laat staan dat je totale controle hebt over het eind product en dienst dat je wilt gaan leveren in dat nieuwe land. Je geeft als het ware een stukje autonomie op voor een beter resultaat. Want een ding is zeker, zonder andere kan je niet internationaal zaken doen. Het idee dat slechts een vertaalde site voldoende zou zijn, die tijd ligt toch al heel lang achter ons!
Wil je voor meer gasten, waardevoller zijn, dan is internationaal zaken doen een hele mooie optie, voor zowel je bestaande Nederlandse gasten, als voor de marktverbreding. Want je hele organisatie wordt langzaam maar zeker meer vaardig in het toevoegen van waarde en marktverbreding.
In beide gevallen ben je ver-nieuwend bezig, en daarmee kun je het verschil gaan maken.
Ik ben benieuwd naar jou ervaringen over internationaal zaken doen, misschien heb je nog tips voor ons, geef je een reactie hieronder? Voel je vrij, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten