-0515-442328-

dinsdag 10 februari 2015

raak!

Soms word ik, op onverwachte momenten geraakt. Da hoor ik plots muziek, ik zie een schilderij, ik zie mensen. Heel vaak kan ik het niet verklaren op dat moment, maar zeker is, ik ben geraakt! Vaak is dat omdat hetgene dat ik dan net heb gezien, gehoord, gevoeld of heb geroken me heeft geraakt, het is regelrecht mijn hart ingevlogen. Kunst kan zoiets, maar kan een merk dat ook?

Eerlijk gezegd gebeurt dat maar zelden dat ik geraakt ben door een merk. Ik kan wel hebberig worden, maar echt emotioneel....Toch is dat waar we met "merkmanagement" naartoe willen. Een merk zou je moeten raken, emotioneel laten worden. Als kunst dat wel kan, ik bedoel kunst bestaat toch ook meestal uit iets en minder vaak uit een iemand? Dan zou een merk dat toch ook moeten kunnen, in theorie dan. Echt geraakt worden, dat gaat zoveel verder nog dan dat mensen zeggen, ik voel me er goed bij, of ik voel me er thuis bij, ik word helemaal hebberig. Het is de menselijke had die het verschil maakt, in de muziek, in een schilderij, in architectuur. Wat zou die menselijke hand voor ons op de camping nog zo kunnen aanpassen zodat we met onze camping, direct het hart van onze gasten kunnen beroeren. Dat ze helemaal geraakt zijn? Ik weet nog goed dat ik bij de Indische waterlelies in de Efteling stond. Ik was 36 jaar en op het moment dat het donker werd en de lelies open gingen, stond ik stiekem te huilen. Het was gelukkig donker, niemand die het zag. Ik kan nog niet verklaren waarom ik plots die waterlanders over mijn wangen had lopen, vast iets van jeugdsentiment. Maar een ding is duidelijk, ik was geraakt. Zoiets vergeet je ook niet, het maakt meer indruk dan de rest. ik kan me trouwens nog maar weinig anders van die dag herinneren. We hebben vast nog ergens poffertjes gegeten en we hebben vast ook nog papier in holle bolle Gijs gegooid. Maar ik kan het mij niet meer herinneren.

Als grassprietverhuurder wil ik natuurlijk dat we de harten van onze gasten beraken, dat we ze emotioneel raken. Heb jij misschien een tip voor ons? Ik ben benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten