-0515-442328-

vrijdag 20 oktober 2017

past bij de levensstijl van de toekomst

Dit is de eeuw van de onzekerheden. En alles wat we weten over onze toekomst is dat die nog nooit eerder zo onvoorspelbaar zal zijn. Waar komen onze kansen voorbij en wat zullen onze bedreigingen worden. Hoe zit het met onze eigen sterktes en zwaktes. Zullen we in staat zijn om onze camping zo te ontwikkelen, zodat deze past bij de levensstijl van de toekomst.

Daarom gaan we ook graag naar de Dutch Design Week. Omdat we dan oog in oog komen met onze toekomst bouwers. Daar krijgen we alvast een inkijkje in onze mogelijke toekomst. Daar leren we waar het misschien naartoe zal gaan. Dit jaar met als thema stretch. Een mooi thema, want dat we steeds maar meer en meer zullen moeten gaan aanpassen in een hoger tempo, is wel duidelijk. 
We zullen dus steeds twee zaken goed moeten bijhouden:
  1. Wat zien we veranderen?
  2. Hoe kunnen we ons daarop gaan aanpassen?
We hebben daarvoor een scherpe waarneming nodig. Indien mogelijk, gebruik makend van de kennis en kunde van trendwatchers. Dus zullen we steeds vaker ook op "safari" moeten gaan om te zien waar het naartoe gaat. Wat een geluk dat we dat zelf ook een erg leuke bezigheid vinden. Heerlijk om vanuit een stoel in een restaurantje om je heen te kunnen kijken wat er zoal voorbij komt lopen. Welke kleuren zien we? Welke kledingstijl? Wat betekent dat? Waar hebben mensen nu meer behoeften aan? We vinden het ook heerlijk om af en toe naar een congres te gaan om ons weer vol te zuigen met de laatste kennis. Tuurlijk is het dan ook fijn om weer even collega's te spreken en te leren kennen. Maar het fijnste is en blijft wel de nieuwe kennis. Driftig met mijn aantekeningenboekje in de aanslag!
Kijken doen we ook in de magazines en tijdens onze vakanties. Inspiratie kan je overal treffen, dus altijd heb ik wel een aantekeningenboekje bij me!
Dan komt punt 2, "Hoe kunnen we onze camping daarop gaan aanpassen?" Daarvoor hebben we vooral een creatieve geest voor nodig. Gelukkig hebben we die wel. Maar zoals vaak, we doen het niet alleen. Onze kinderen helpen ons ook meer dan ooit met ons scherp te houden. De jongste twee van 15 doen zeker niet meer onder voor de oudste van inmiddels 28 jaar. We hebben dus permanent 5 kritische, creatieve en enthousiaste kids om ons heen. De camping is ons leven en een belangrijk onderdeel van hun leven. Je kunt je voorstellen dat tijdens het eten vaak gesproken en gedacht wordt aan onze camping. Het is onze passie, ons leven. Dat maakt dat we gelukkig samen wel in staat zullen zijn om onze camping te laten passen bij de levensstijl van de toekomst. We hebben er (nog steeds) alle vertrouwen in.
Hoe zorgen jullie dat jullie organisatie blijft passen bij de levensstijl van de toekomst? We zijn benieuwd, wees welkom, de polletjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten