-0515-442328-

dinsdag 17 oktober 2017

waardoor gaan de lampjes in je ogen aan?

Vooral die dingen doen, waar je hart een sprongetje van maakt ofwel; waardoor gaan de lampjes in je ogen aan? Dat vind ik het grote voordeel van ouder worden, ik weet nu nog beter wat ik graag doe, en wat niet! En het maakt me geen bal uit, dat sommige mensen het helemaal niets vinden wat ik doe. Als er maar vooral genoeg mensen zijn, die het juist heerlijk vinden!

Toch is het niet altijd makkelijk om zo te sturen op je eigen lampjes in je ogen. Laatst kwam een bekende uit het dorp vragen of we mee wilde werken aan een heel groot event, voor volgend jaar. Het jaar waarin Friesland de Europese hoofdstad 2018 is. De man was heel enthousiast, was bezig met een groep Heegermers om echt een heel groot en ambitieus project op te starten. Hij was eigenlijk al een hele tijd met dit project bezig. Alles als "vrijwilliger" zonder enige economische belangen erbij te hebben. Tuurlijk heb je dan al onze gunfactor te pakken. Hij wilde graag een weekje volgend jaar eventueel gebruik maken van een deel van onze camping. Maar wat nu als de activiteit nu niet echt gaat passen bij de door ons in de loop der jaren zorgvuldig opgebouwde doelgroep en haar specifieke wensen en behoeften? We zaten met een dilemma. Want de man had zoals gezegd onze gunfactor. Bovendien vragen we regelmatig of hij bij ons bepaalde werkzaamheden wil doen. Niet makkelijk om dan iemand teleur te moeten stellen, juist met dat waar zijn ogen extra van gaan oplichten. Dan weet je dat je iemand ook raakt. Ook al zijn we allemaal volwassen en kunnen we het rationeel allemaal heel goed verklaren. Maar op het moment dat wij zeggen dat het ons, na goed wikken en wegen, niet zal passen, weet je dat je het voor hem weer een drempel moeilijker gaat maken.
Toch is het zo belangrijk om juist koersvast te blijven ontwikkelen. Om vooral uit te blijven gaan van je eigen lampjes in je ogen. Want hoe langer je zelf de lampjes in je ogen weet te behouden, hoe meer energie en doorzettingsvermogen je zelf hebt om eventuele drempels te kunnen overwinnen. En drempels zullen we allemaal altijd mee gaan maken. Het is juist de kunst bij een eigen bedrijf, om het zo lang mogelijk vol te blijven houden. Om daar door te blijven gaan, waar andere al lang zijn afgehaakt. Dat doorzetten, offers laten, dat lukt zoveel beter wanneer je elke dag vooral die dingen kan blijven doen, die jou vooral zoveel plezier geven.
Onze lampjes in onze ogen gaan aan door vernieuwende dingen, creatieve dingen, door ongewone dingen en door duurzame zaken. Daar lusten we wel pap van. Daar krijgen we energie van en maken ons weer wat creatiever. En je weet om problemen (shit) op te lossen, is het wel heel handig om vooral creatief te kunnen denken.
Waardoor gaan jouw lampjes in je ogen aan? We zijn benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten