-0515-442328-

donderdag 14 maart 2019

now, new, next

We zijn tijdens onze winterslaap vooral bezig met hoe we onze camping weer fris en fruitig krijgen. Welke zaken moeten we verwijderen, welke moeten we verbeteren en welke moeten we gaan toevoegen om zo telkens maar weer voor de toepen uit te kunnen blijven lopen.
Het valt niet mee, om door de bomen het bos te zien. Wat is nu helemaal van nu, wat komt eraan en wat gaat in de toekomst komen?

Dat is eigenlijk wel een dagtaak. We gaan veel naar plekken waar we vooral het now goed kunnen zien en ervaren. We bezoeken plekken waar we het nieuwe kunnen zien en horen. Zoals congressen waar we van sprekers horen, wat zij al elders (soms nog in experimentele ruimtes) hebben gespot. En we gaan naar plekken waar echte toekomstmakers te vinden zijn. Daar luisteren we vooral naar de richting waarin ze mogelijke oplossingen zoeken.
Maar het valt niet mee om hierin goed inzicht te verkrijgen. Het is een tijdrovend iets en behalve tijd heb je ook goede "voelsprieten" nodig om aan te voelen of een gedachte richting kansrijk zou kunnen gaan worden of niet......Kijk, zekerheden zijn er nooit. Al helemaal niet wanneer het gaat om nieuwe, toekomstige zaken. We weten nooit hoelang de dingen op zich zullen laten wachten. Wij mensen zijn nu eenmaal niet zo heel goed in het voorspellen van de tijd die nodig is om het e.e.a. te kunnen ontwikkelen. Neem nu zoiets als "kweekvlees". Zes jaar geleden zagen we dat de eerste hamburger van kweekvlees werd gegeten. Nu vandaag de dag is het nog steeds wereldwijd verboden om kweekvlees bedoelt voor consumptie aan te bieden. Je zou zeggen, met al die klimaat belasting en dieronvriendelijk produceren van het vlees zoals we dat kennen uit de (bio) industrie, zou de overheid dit snel omarmen, maar nee. Kennelijk kleven er nog nadelen aan, die de boel belemmeren om als nieuw product echt door te kunnen breken. Het kan nog even duren dus. Maar zelf heb ik wel het gevoel dat dit een kansrijke ontwikkeling is. Dan zou ik natuurlijk op onze camping bij ons strandbarretje als eerste kweekvlees burgers willen aanbieden. Dat snap je!
Of wat te denken van de bomen die er nu al zijn in Wageningen. Bomen waarvan hun blaadjes in het donker licht gaan geven. Blaadjes zitten er vooral aan, tijdens ons kampeerseizoen. We hebben dan geen lantarenpalen nodig. Ik kan nu al bijna niet wachten! Maar dit zijn twee voorbeelden van zaken die nog wel even op zich zullen laten wachten. Voor nu storten we ons op zaken als de Full Moon Yoga. Yoga kennen we, de volle maan kennen we van een party op Koh Panang. Nu wordt de Full Moon gecombineerd met Yoga. Je ziet het hier en daar al ontstaan. Op 18 mei dus ook NEW bij ons op onze camping.

Hoe zorg jij dat je voor de troepen uit kan blijven lopen? Hoe zorg je ervoor dat je weet wat er nu speelt, wat er straks komt en waar je alvast naar uit kan kijken voor de verdere toekomst? Ik ben benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten