-0515-442328-

vrijdag 8 maart 2019

tijdens de internationale vrouwendag een oproep om beter naar je intuitie te kunnen luisteren.

Waarom is de ene oplossing beter dan de andere? Vaak nemen we beslissingen op basis van onze waarneming, of op basis van onderzoek en doormeten van de dingen, het rationeel beredeneren op basis van feiten. Maar soms nemen we een beslissing op basis van onze (vrouwlijke) intuitie!

En vaak zijn juist de beslissingen, die je intuitief hebt genomen, de beste! Ze houden je op koers en zorgen dat je je hart blijft volgen. Maar het valt niet altijd mee om deze innerlijke stem te kunnen horen. Hoe hard ze soms ook bij je probeert aan te kloppen. We hebben genoeg stoorzenders die dat belemmeren. Neem nu slaapgebrek. Door slaapgebrek voel je je niet alleen "niet zo fit", je intuitie lijkt hierdoor compleet van de kaart te zijn. Onze maatschappij wordt meer en meer overspoelt door de waan van controle. tuurlijk is het goed om het e.e.a. te willen controleren. Maar vandaag de dag lijken de protocollen, wetten en regelgeving alleen maar sterker en sterker te worden. Laat die controle dus wat meer gaan!
Een andere drempel om je intuitie te kunnen horen is onvoldoende rust en ruimte nemen om te reflecteren (overigens is dit heel wat anders dan denken. Want ook teveel denken is een sterke belemmering voor het kunnen luisteren naar je intuitie!). Afgelopen jaar mocht ik Anja Kanters als spreker voor TEDxFriesland coachen. Haar talk ging juist over dit thema. Neem de rust en ruimte om te reflecteren zodat je intuitie je kan "influisteren".
Vandaag is het internationale vrouwendag. En omdat intuïtie als vrouwelijk wordt gezien, vond ik het een mooi thema om juist vandaag nog eens extra onder de aandacht te brengen. Laat die controle vandaag even voor wat het was. Ga een fikse wandeling in je eentje maken. Laat de wind door je haren wapperen en laat gewoon gebeuren wat er gebeurt. Grote kans dat je intuïtie zomaar bij je gaat aankloppen! En natuurlijk is het altijd een goed idee om straks, tijdens het kampeerseizoen, een weekendje bij ons op de camping te komen kamperen. Ga dan lekker op het gras liggen staren naar de wolken. Ruik het gras, voel ze kriebelen tegen je blote huid. Voel de warmte van de zon op je gezicht. Hoor de eendjes in het water kwetteren en proef een madeliefje. Slaap lekker veel, laat de controle even gaan en pak je rust en ruimte. Zeker weten dat je niet alleen vol hernieuwde energie weer naar huis gaat. Maar ook met het beste idee! Weet dat je welkom bent, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten