-0515-442328-

dinsdag 25 februari 2020

hoop om voor te zorgen

Hoop doet leven. Van hoop krijg je energie! Dus moeten we allemaal zorgen dat we een mooie hoop hebben voor onze medewerkers, onze stakeholders en onze gasten.
Maar hoe zorg je voor een goede hoop?

Voor je plezier ga je niet echt naar een bedrijf dat ten dode opgeschreven is. Tenzij je er voor een rotkoopje een goede slag kan slaan. Dan staan we makkelijk vooraan om een dergelijk bedrijf te gaan bezoeken.
Vaak zie je aan de buitenzijde van een bedrijf al goed, hoe het er voor staat. Het verfwerk bladdert af, de manager hangt er wat troosteloos bij en aan zijn gezicht zie je al dat hij eigenlijk in een andere wereld zit. Ik vraag me dan altijd al af, hoe kun je je zoiets permitteren?

Een bedrijf dat er netjes bij ligt. Waar vooral vrolijke koppen rondlopen. Waar zelfs meer dan gemiddeld vrolijke gasten zijn. Dat is de plek waar veel hoop is.
Dat is de place to be! Dat is waar we met onze camping naar streven!
Wat kan je allemaal doen om het er bruisend en hoopvol uit te laten zien? Nou, een hele hoop. Denk eens aan veel verse bloemen en planten, wat items die echt van deze tijd zijn als kussentjes of kaarsen. Kunst doet het ook altijd erg goed. En wat vooral heel goed werkt is wat mooie prijzen die je onlangs gewonnen hebt. Het loont de moeite om eens met je medewerkers een creatieve sessie te plannen waarbij je gaat nadenken hoe je zaak er bruisender uit kan komen te zien. Wedden dat er nog een hele rij leuke ideeen naar boven zullen komen, die niet eens heel lastig zijn om snel en eenvoudig te realiseren zijn!
Ik ben benieuwd welke ideeen jullie hebben bedacht. En daarna, kan je gaan uitzoemen naar de langere termijn strategie. Hoe zorg je voor een hoop voor de toekomst. Volgende keer zal ik je meenemen naar mijn agenda. Tot snel weer, de polletjes Watersportcamping Heeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten