-0515-442328-

dinsdag 18 februari 2020

met humor valt veel te winnen!

Lachen is gezond en helpt bij het wegnemen van irritaties en weerstand. Niet gek dat mijn ogen getrokken werden door het nieuwe boek van Jos Burgers; "Thuis ben ik niet zo leuk"
Ook wij hebben elk jaar wel weer iets nieuws waarin een klein grapje schuilt. En in de loop der jaren heb ik al een paar keer een presentatie mogen bijwonen van Jos Burgers.
Dit boek klinkt dan ook als een gouden recept voor ons!

Kleine grapjes, voor wie onze camping kent zal dit zeker ook herkennen. Wij zijn er dol op en laten ons in die richting dan ook graag inspireren of krijgen zelfs van onze vrienden of familie tips door. Een mooi voorbeeld is onze duif. Neef Sebastiaan heeft hierop een leuk vervolg bedacht die we binnenkort op kunnen halen bij onze schilder uit het dorp. Verder zeg ik nog niks.
Goed ook voor ons om te weten wat het effect is van humor toepassen op onze camping. Natuurlijk krijgen we regelmatig door dat we van die leuke, kleine grapjes hebben. Maar het effect is dus groter dan alleen dat
Burgers noemt de vijf voordelen van met humor communiceren:
  1. het valt meer op
  2. mensen gaan je aardiger vinden
  3. lachen is gezond en vermindert irritatie & weerstand
  4. zorgt voor zelfrelativering, vergroot het vertrouwen bij je gesprekspartners
  5. is minder belerend
Kijk waar je humor bij andere tegen komt en wat je daar zelf van vindt. Ga ermee spelen en kijk of het ook voor jou zo werkt. Veel spelen en doen dus. Beter worden en bijslijpen.  Tuurlijk kunnen grapjes ook echt verkeerd vallen. Er zit ook een gevaar in. Want een goede grap kan viraal gaan,  maar een verkeert vallende grap kan je klanten kosten!
Het effect van de humor moet altijd je uitgangspunt zijn. Humor is een smeermiddel, het moet wel een doel dienen.
Kortom, spreekt dit thema je aan, kijk dan snel naar Burgers zijn nieuwste boek. Je kunt natuurlijk ook gezellig bij ons een kijkje komen nemen. Dan zie je zelf hier en daar ook al de grapjes die wij zoal hebben toegepast. Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten