-0515-442328-

donderdag 19 maart 2020

Corona-virus en de zakelijke impact; hier kan je je nauwelijks tegen wapenen!


Het Coronavirus is ook bij ons in Nederland in alle heftigheid losgebarsten. En het heeft op ons allemaal enorme impact. En wat kunnen we doen om de schade te beperken?

Het jaar 2020 begon voor ons fantastisch. Nog niet eerder kregen we in de maand januari zoveel boekingen binnen. Soms konden we de reserveringen nauwelijks inboeken of de nieuwste lag alweer te wachten. Zo anders was dat vanaf half februari. De vraag viel enorm terug. Voorjaarsvakantie, dacht ik misschien wat naïef nog.
Maar ook na de voorjaarsvakantie bleef de vraag enorm achter. Het Corona virus rukte meer en meer op in ons landje. De maatregelen die werden heftiger en heftiger. Nog niet eerder hebben wij met een dergelijke situatie om moeten gaan. Voor ons is het allemaal nieuw, zoals voor eigenlijk vrijwel iedereen. Maar wat kunnen we doen? Hoe kunnen we ons hiertegen wapenen?
Eerlijk, ik denk dat we ons niet zo erg kunnen wapenen tegen deze situatie. De spelregels veranderen per dag, en daar moeten we dan maar mee leren "dansen". Hoe deze pandemie zich zal gaan ontwikkelen, kan niemand je vertellen. Het is goed om in scenario's te gaan denken. Dan ben je mentaal al wat op voorsprong. Maar meer dan dat, zit er niet in.
Hoe ziet het meest positieve scenario eruit volgens mij?

Het virus kunnen we de komende drie weken beperken, mede door het warmere en drogere weer en alle gemiste en uitgestelde boekingen, wordt er direct meer geboekt voor het komende kampeerseizoen. En eigenlijk veel meer dan ooit, want iedereen heeft na drie weken sociale isolatie wel behoefte aan er even lekker er tussen uit gaan, maar durft nog niet zo ver weg te gaan.

Het meest negatieve scenario is wel:

Het virus rukt meer en meer op, we hebben nog weken, maanden te maken met sociale isolatie. Grenzen van onze buurlanden gaan op slot. En ook onze gasten uit ons eigen kikkerlandje durven of mogen niet reizen naar andere locaties.

Geen mens kan nu iets zinnigs zeggen over hoe het er de komende weken, maanden uit zal gaan zien. Wat we wel kunnen doen is voorlopig doorgaan met al onze voorbereidingen om de camping lekker te laten ontwaken uit de winterslaap. Alle ontwikkelingen op de voet volgen en voorlopig geen extra financiële verplichtingen aangaan als die niet strikt noodzakelijk zijn. Dus die offerte voor dat onderzoek, zetten we even op on-hold. Nieuw personeel aannemen, idem! Even pas op de plaats. En vooral zorgen dat we zelf met ons team zo gezond, fit en fruitig blijven. We zijn benieuwd hoe jullie omgaan met deze totaal nieuwe realiteit. Laat je het ons weten? Wees welkom en pas goed op jezelf en de liefsten om je heen! De polletjes Watersportcamping Heeg.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten