-0515-442328-

dinsdag 19 september 2017

radicaal open-hart-ig, ofwel hoe gaat iedereen van je houden?

Helaas, onze burgemeester van Amsterdam heeft zich ziek moeten melden. Heel Nederland lijkt toch erg geraakt door deze mededeling. Burgemeester Eberhard van der Laan is dan ook niet zomaar een burgemeester, maar misschien wel de beste burgemeester van Amsterdam ooit!
Hoe komt het toch dat iedereen van deze man houdt?

Zijn radicale openhartigheid heeft hem volgens mij heel erg geholpen bij het houden van deze man. Hij zal nooit iets achter houden, kent geen dubbele agenda's. hij is extreem betrouwbaar omdat je krijgt wat hij zegt!
Natuurlijk met de nodige verantwoordelijkheid gevoel. Hij heeft zich altijd enorm ingezet voor de zaak en  heeft nooit de kantjes eraf gelopen. Van der Laan was een groot verbinder, juist door zijn transparantie en open houding. Hij zocht de verbindende elementen, oordelen liet hij lang achter zich liggen. Toch vond hij zeker wat van de dingen! Dan schroomde hij niet om juist dat te benoemen. Een mooi voorbeeld hiervan was dat hij de ajaxieten vertelde dat hij allang een seizoenkaart had, terwijl zij nog in hun pyjama's de wedstrijden bekeken. Bam, recht in het gezicht van de uitjoelende menigte. Dat maakte hem oprecht. Hij bleef zichzelf, onder alle omstandigheden.
Hij is een zeer breed geïnteresseerde man, die zich niet alleen betrokken voelt, maar anderen ook weet te betrekken. Hij is een bruggenbouwer, hij is....radicaal openhartig!

Tuurlijk maakt dat je kwetsbaar, radicaal openhartig zijn. Maar je hebt wel heel veel meer te winnen bij die openhartigheid. Tenminste, als je voor de lange termijn relaties gaat. Zeker weten dat hij ook heel wat drempels heeft weten te overwinnen. Zeker weten dat hij beschaamd en teleurgesteld is geweest. Er zijn altijd mensen in je omgeving, die wat minder goede bedoelingen hebben. Maar deze burgemeester heeft wel heel veel harten weten te winnen, van heel veel mensen! Hij is het prototype van een menselijke leider waar mensen werken die van hun werk en hun collega's zijn gaan houden.

Daar kunnen we alleen maar een voorbeeld aan gaan nemen. Radicaal openhartig, juist in de gastvrijheid industrie, op onze camping. Al was het alleen maar omdat radicaal openhartig de sfeer positief beïnvloed. En onze gasten zoeken een locatie met een fijne sfeer! Omdat je het optimaal helpt bij je waarde creatie. Tenminste, als je het belangrijk vindt dat je medewerkers en je gasten zich fijn voelen bij je.
Hoe is het bij jouw organisatie, zijn jullie ook radicaal openhartig? We zijn benieuwd, de polletjes, Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten