-0515-442328-

zaterdag 16 september 2017

zorg voor een zo beperkt mogelijk marketing budget!

Wat gebeurt er met je producten, wanneer je helemaal geen budget hebt voor de marketing? Precies, je zorgt ervoor dat de producten al voor zichzelf gaan spreken. Ze zijn de talk of the town. Ze hebben een nieuws waarde, waardoor andere over ze gaan spreken. Of de eindgebruiker is dusdanig enthousiast dat die het binnen zijn netwerk verder voor je gaat verspreiden. Met andere woorden, je zorgt ervoor dat je producten voor zichzelf gaan spreken.

Het enige dat je dan nog maar hoeft te doen, is ervoor te zorgen dat in beginsel voldoende mensen je nieuwe product ervaren. Dat kan met mooie persberichten om zo ervoor te zorgen dat de pers het verhaal over je producten gaat verspreiden, binnen de gewenste doelgroep.
En de eerste gebruikers van je product, die moeten een ervaring hebben, die ze heel graag willen delen met hun netwerk.
Zorg dus al bij je ontwerp van producten dat je in principe geen marketing budget nodig hoeft te hebben. Dan heb je altijd te maken met producten die voor zichzelf spreken. Dit hebben we bijvoorbeeld gedaan met onze chalets. Die zijn allemaal ingericht met (Dutch) design en als het even kan met Fries design. Elk chalet is weer anders ingericht, door een interieur architect. Dat zie je en dat voel je, zodra je het chalet binnen komt. Er is altijd wel een, soms twee, echt favoriet. Ver voorbij je verwacht bij een verhuurchalet. De verwachtingen zijn overtroffen en dan gaat het beginnen. De dingen (in dit geval het chalet) gaat voor zichzelf spreken. Vorig jaar, het eerste jaar, hadden we nog de eerste gasten. De chalets werden al leuk geboekt, maar dit jaar is de verhuur al enorm veel beter. Dat komt puur doordat ze zo goed zijn ontvangen door onze gasten. En wij, wij zijn trots op onze prachtige chalets. Tuurlijk draag je dat zelf, en onze medewerkers, dan ook uit. Dat voelen (potentiele) gasten ook. Een goed product, echt een goed product, heeft dan geen marketing budget meer nodig. Welk product heb jij zonder marketing budget goed in de markt weten te zetten?
We zijn benieuwd, laat je het ons weten? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten