-0515-442328-

vrijdag 29 september 2017

verdeeldheid overal!



Afgelopen week  mocht ik naar het Wereld Toerisme Event en daar heb ik o.a. de presentatie van Christine Boland meegemaakt. Zo mooi hoe ze alleen al vertelde dat ze een Trendanalist is. Iemand die kijkt naar een trend en gaat onderzoeken waar die trend vandaan komt en waar die naartoe zal gaan.

Wat gebeurt er in de wereld en wat voel je erbij? Die emoties die je voelt zijn een reactie die ontstaat op de tijdgeest. Christine laat ons vooral de verdeeldheid zien en de weerstand hierop. We zitten in een transitie waarbij we (weer) incl. moeten denken en holistisch moeten handelen. De verdeeldheid speelt zich op heel veel vlakken af:
  • geo politiek
  • populisma
  • intolerantie
  • discriminatie
  • hoog/laag opgeleid
  • links/rechts
We hebben het nodig om elkaar weer te leren verstaan, elkaar te respecteren en te verdragen. Daarvoor zullen we echt met elkaar in gesprek moeten gaan en ons menselijk hart laten spreken. Wist je dat we in 2018 meer apparaten hebben die met elkaar in gesprek zijn, dan dat de mens tot mens zal praten? Niet zo gek dat we hier op onze camping dan ook juist even geen wifi aanbieden. Juist omdat de mens op die manier wel weer in het hier en nu kan zijn. (Nieuwe) mensen echt kan ontmoeten, leren kennen en begrijpen. Christine laat een prachtig filmpje zien van een rapper. Ik voel dat mijn ogen beginnen te branden. Kan die rapper misschien ook bij ons komen optreden? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten