-0515-442328-

maandag 13 augustus 2018

auto immuun voor saai

Stel je voor, dat er in je eigen organisatie zoiets zat als een systeem dat werkt als een auto-imuun ziekte voor saai. Stel je voor dat automatisch, je eigen organisatie dan die saaiheid gaat aanvallen. Dat zou echt super cool zijn toch?

Omdat onze gasten echt de rillingen krijgen voor saaie dingen, moeten we zelf zorgen dat we een soort van ingebakken "auto immuun voor saai" systeem. Even voor de duidelijkheid, saai is een gebrek aan opwindende afwisseling, saai is gemiddeld, burgerlijk of gewoon. Dus ga ik eerst maar eens langs alle dingen waarmee onze gasten in contact komen op onze camping. Welke onderdelen daarvan zijn saai op de camping? Best wel veel vrees ik. Neem bv. nu zoiets als de stroomkasten, waar je een eurostekker in kunt steken. De plaatsen van de camping, die hebben allemaal een nummer gekregen, ook zoiets....Of wat te denken van de steigers waaraan de boten liggen, ook heel degelijk en saai. We hebben al heel wat punten de afgelopen jaren "ont-saait"zal ik maar zeggen. Maar er zijn nog steeds heel veel zaken "saai". Het is goed om alle punten nog eens een keer van de winter in kaart te brengen en dan daarna na te gaan denken, welke punten we spannender maken?
Natuurlijk is het vooral ook een goed idee om al onze gasten die al blij zijn met ons, te vragen welke punten zij nog als saai ervaren. De combinatie van onze eigen inventarisatie, in combinatie met die van onze gasten en medewerkers maakt dat we daarmee een soort van auto-immuun systeem hebben ontwikkeld.
Wat we met deze inventarisatie doen op het gebied van saai, kunnen we natuurlijk ook toe gaan passen op het gebied van bv. hygiƫne of op het gebied van gastvriendelijkheid.
Eigenlijk maakt het niet uit waarvoor je als organisatie een soort auto immuun systeem voor zou gaan ontwikkelen. Maar ontwikkel een systeem. Want een systeem kan je helpen om je eigen blinde vlekken op te kunnen sporen. Kan ervoor zorgen dat je steeds maar weer bezig blijft met alles dat je belangrijk vindt.
Ik ben benieuwd, waarvoor ga jij een auto immuun systeem voor ontwikkelen? Ik ben benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten