-0515-442328-

zaterdag 11 augustus 2018

kansen kan zien, wanneer je goed doorvraagd.



Plots was hij daar met vriendin en collega/vriend. Of ze een nachtje zouden mogen komen kamperen. Tentje, geen stroom nodig, maakt niet uit welk plekje. We hebben zo een praatje, en al pratende komen we er achter dat deze man een van de beste.... is.

Dan gaan alle radertjes draaien in mijn hoofd. Want wat zouden we kunnen bedenken om zijn talent hier in te kunnen zetten op onze camping. In dit geval is het niet heel moeilijk om dat te bedenken. Natuurlijk vraag ik hem snel of hij een kleine show wil geven. Zeker weten dat de kinderen dat op de camping
geweldig vinden om te zien en waarschijnlijk genieten de wat "oudere kinderen" net zo hard!
Het zijn juist dit soort mooie kansen die we pakken, om onze camping nog dynamischer en belevenisvoller te kunnen maken. We plannen heel veel projecten in samenwerking met andere mensen, maar heel heel ontstaan ook totaal spontaan. Gewoon omdat ze plots op ons pad komen. Het is de combinatie die ervoor zorgt dat we steeds met veel plezier blijven werken. We weten nooit hoe de dag zal gaan verlopen. We weten nooit welke kansen we tegen komen. We weten alleen dat er "toevallig" kansen voorbij komen. En dan kan je er wat mee doen, of niet. Het verschil zit hem vaak in het doorvragen. Dan openbare de kansen zich juist. Gelukkig zijn we een kleine organisatie. Dan is het allemaal wat makkelijker te organiseren. Want ikzelf sta op de receptie, spreek de mensen. Maar ikzelf ben ook "beslissings bevoegd" om de kansen direct te kunnen omarmen. Dat maakt het bij een kleine organisatie allemaal net wat makkelijker dan bij een grote organisatie natuurlijk.
Wanneer heb jij plots een mooie kans gevonden, door door te vragen? We zijn benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten