-0515-442328-

donderdag 9 augustus 2018

de grootste waarde die je aan je organisatie kan toevoegen, is jezelf worden!

We verhuren grassprieten, we hebben een camping. En ja, die ligt ook nog aan het water. We bieden allerhande watersportactiviteiten aan. Maar eerlijk, er zijn genoeg collega's die dat ook doen. Maar er is er niet eentje zoals wij!

Toen we 31 jaar geleden begonnen, hadden we geen idee waar we eigenlijk mee starten. Beide waren we niet vakopgeleid en hadden er geen ervaring mee, dus dachten we dat we het wel konden. We sloten ons al vrij snel aan bij de A.N.W.B. en waren voor de aankoop van de camping al lid van de plaatselijke V.V.V. We leerde veel en vooral ook dankzij onze collga's. Nog veel later sloten we ons aan bij de B.V.G. een groep van 20-25 campings uit noord Nederland die aan benchmark doen. Ook daar leerde we veel. Totdat we steeds meer en meer tot de conclussie kwamen, dat we teveel onze ontwikkelingen lieten beinvloeden door "de massa" en veel minder door wat we er zelf van vonden. Toen we dat besefde, gingen we ons loskoppelen van al die groepen en zijn we onze eigen koers gaan varen. We werden meer en meer onszelf. En daarmee hebben we onze camping een ziel gegeven!

Die waardetoevoeging is groter geweest dan welke andere investering. Het verschil dat we daarmee maken is een optelsom van heel veel kleine stapjes en veranderingen die we hebben doorgevoerd. En meer en meer horen we dat onze gasten juist dat precies fassineerd. Ze zijn nog meer bereid om mee te denken. Ze hebben tips of zorgen dat we in contact komen met mensen waarmee we samen moeten gaan werken, of we gaan een project met hen opstarten. Natuurlijk heeft het prachtige weer een enorme stempel gedrukt op het vakantiegeluk van onze gasten. Maar vrijwel iedereen die bij ons afscheidt neemt, vertelt in superlatieven, hoe ze onze camping waarderen. Daarnaast is er ook een groeiende groep mensen, die onze camping echt niet begrijpen, niks vinden. En ook dat is prima. Zolang de groep mensen die ons juist geweldig vinden, maar groot genoeg is.
Onze camping hebben we ontwikkeld met onze ziel en zaligheid. Naar onze eigen smaak en persoonlijkheid, en juist dat heeft de meeste waarde aan onze camping toegevoegd.
Is jouw camping al helemaal zichzelf geworden? We zijn benieuwd, wees welkom, de polletjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten