-0515-442328-

dinsdag 27 november 2018

performance

Vier weken lang zijn we bezig geweest in de Innovatie Expeditie. Vier weken lang hebben we onderzoek gedaan o.b.v. design thinking. En gister was het zover, we gingen ons onderzoek pitchen. Nog even werden we meegenomen in hoe dat ook alweer moest, pitchen.

Een pitch is een je verhaal binnen een heel korte tijd (1-2 min.) zo onder de aandacht te brengen, dat de ander enthousiast raakt. Niet alleen het verhaal moet dan goed zijn, je hele performance zeker ook! We krijgen een inspirerend filmpje te zien, kijk zo doe je dat dus!
  • Je neemt het initiatief
  • Je weet mensen te boeien, te raken
  • je bent eerlijk, persoonlijk en zorgt dat je een hoge gunfactor krijgt
  • je bent vooral, JEZELF
Het lijkt allemaal zo simpel, maar dat is het niet! Ik sta nu niet bekent als moeite hebben om het initiatief te durven nemen. Misschien zelfs in tegendeel. Toch ligt dit wel erg aan de context. Misschien geloof je het niet, maar ook ik heb momenten die me naar de keel grijpen wanneer ik me niet echt comfortabel voel. Dan is het initiatief nemen opeens ook voor mij niet zo makkelijk!
Mensen weten te boeien en te beraken is sowieso heel moeilijk. Het is belangrijk om te weten voor wie je gaat pitchen, welke belangen hebben ze, welke wensen en behoeften. Kortom, er is een groot inlevingsvermogen nodig om te weten hoe je bij deze mensen de juiste snaar weet te raken en ze te kunnen boeien. handig, misschien zelfs essentieel is dan om te weten waar hun pijn is. Als je dat weet, dan weet je vast ook makkelijker om die pijn op te kunnen lossen!
Eerlijk en persoonlijk zijn, is een voorwaarden om van hart tot hart te kunnen spreken. Om de gunfactor te kunnen krijgen, is dit een voorwaarden!
en dan de laatste, wees jezelf. Gebruik de woorden die je normaal ook gebruikt, kleed je zoals je bent, ga je geen maniertjes aanleren en showen. Laat vooral jezelf zien. Want speel je een ander, dan heeft alle inspanning vrijwel geen zin meer. De mensen die je aanhoren, prikken anders zo door je acteren heen! Een goede performance, is het halve werk! En dan nog een tip, gister merkte ik weer dat het oefenen van de pitch enorm helpt. Bij elke geoefende pitch, werd die beter! Wanneer heb jij voor het laatst gepitcht en hoe ging dat? Laat je het ons weten? Wees welkom de polletjes Watersportcamping Heeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten