-0515-442328-

donderdag 8 november 2018

stilte voor aanvang

De blaadjes vallen, onze gasten zijn vertrokken. De eenden hebben hun plaats aan de steigers overgenomen. De hoogste tijd voor bezinning. De winterslaap gebruiken we om niet alleen onze camping weer een flinke onderhoudsbeurt te geven. De winterslaap gebruiken we ook om ons te bezinnen.

We denken na, waar staan we nu? Waar gaat het naartoe en wat is onze droom ook alweer? Volgen we onze droom nog wel? Waar worden we blij van?
Na zo'n druk toeristisch seizoen ben je meer aan het overleven. Dan wordt onze energie vrijwel geheel opgeslokt door de waan van de dag. De camping operationeel houden, kost ons dan alle energie. En om tijdens die "waan van de dag" nog steeds snel de juiste beslissingen te kunnen nemen, is het zo belangrijk dat we de winters gebruiken om juist over deze strategische keuzes, goed na te blijven denken! 
We lezen een paar wijze boeken. Over leiderschap, trends en over bv. economie. We maken aantekeningen, onderstrepen mooie zinnen en zetten kruizen voor inspirerende alinea's. Kortom, de boeken worden goed doorgeakkerd! Niet zelden maken we een kort uittreksel van het boek. Want wat we nu lezen, zakt na een aantal jaren toch ook weer een beetje weg!
We spreken af met onze vrienden en collega's om ze lekker in een ontspannen sfeer (heel vaak tijdens een borrel of etentje) bij te kunnen praten. We reflecteren op het afgelopen seizoen, op onze ervaringen. En houden elkaar een spiegel voor. En we bespreken welke toekomstplannen we hebben. 
We bezoeken congressen en trainingen en ook daar zie je ons meestal wel met een notitieboekje in de aanslag zitten. Ook hiervan maken we aantekeningen, die we makkelijk weer even kunnen uitwerken.

Kortom, de gast, de stakeholder die ervaart vooral een stilte van onze zijde. Het is juist deze stilte die we nodig hebben, om straks weer vol nieuwe producten, diensten en services op de proppen te kunnen komen. Het is juist deze stilte die ervoor zorgt dat we op koers blijven. Het is juist deze stilte die ervoor zal zorgen, dat we blijven innoveren, ons blijven verbeteren en dat er elk jaar weer genoeg nieuws is, waarmee we onze gasten kunnen blijven verrassen. In stilte zijn we hard aan het werk. We beseffen dat dit een heel groot goed is voor onze camping. Dat we de luxe hebben om elke winter weer ons te kunnen bezinnen. Hoe organiseer jij je werk en hoe zorg je ervoor dat je je droom nog aan het najagen bent? Laat je het ons weten? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten