-0515-442328-

zaterdag 3 april 2021

hier en daar een wolkje, maar

 

Hier en daar een wolkje aan de lucht, maar wij zijn weer open. Het nieuwe kampeerseizoen is gestart. Het is nog niet eerder zo druk geweest met boekingen voor het hoogseizoen. We hebben een ouderwets lange wachtlijst voor seizoengasten. We hebben weer een fijn team aan medewerkers en stagiaires (die mogen ook weer gewoon stage lopen). En toch, toch hangen er kleine wolkjes boven in de lucht!

Want er zijn toch nog steeds ook andere signalen die we zien. De internationale markt is totaal weg gevallen. Op een paar dappere Duitsers na. Het voorseizoen is nog niet eerder zo slecht geboekt. We hebben nu zelfs nog kampeerplaatsen tijdens het Hemelvaart en Pinksterweekend vrij! Een werkstudent zit in quarantaine.  Kortom, we kunnen niet doen, of dit ook weer een gewoon jaar is. We zullen waaks moeten zijn en blijven. Corona is nog steeds onder ons. En nu wil ik niet iedereen bang gaan lopen maken. Want dit kan het beste jaar ooit gaan worden. Maar net als vorig jaar, moeten we ook nu, denken in scenario's'. Veel hebben we al op orde. We hebben nog steeds de zgn. Corona lening van de bank achter de hand. Mocht dit een drama jaar gaan worden, dan weten we die toch gewoon te kunnen doorstaan. Het kan een gewoon jaar worden. En met een beetje mazzel gaat die avondklok er snel van af! En het kan het beste jaar ever worden. 

De uitslag kunnen we pas bepalen zo tussen 8 en 10 augustus voor onze camping. En dat duurt nog heel lang! Dan zullen we weten of dit het beste jaar ever gaat worden. Maar we hopen er wel op. Want het kan en is zeker niet irieeel! Tot die tijd moeten we kijken hoe we onze kosten in de hand weten te houden. We moeten niet al te gekke dingen gaan doen. Tot die tijd moeten we voldoende blijven vernieuwen en verbeteren, zodat we interessant voor onze gasten blijven. Tot die tijd moeten we ervoor zorgen dat we voldoende flexibel blijven zodat we ons steeds weer opnieuw kunnen blijven aanpassen op de maatregelen. En dan bedoel ik niet alleen hoe we die hier kunnen blijven handhaven en zo. Maar zeker ook hoe we onze producten en diensten hierop aan kunnen blijven passen. 

Zo hebben we een corona bestendig fiets en vaar arrangement ontwikkeld. Die kunnen we onze gasten meegeven zodat ze niet alleen een leuk restaurant onderweg treffen waar ze vooraf aangemeld zijn om lekker even uit te kunnen puffen en de benen kunnen strekken. Maar waar ze ook direct een lekkere koffie to go kunnen drinken. 

Zolang er wolkjes aan de lucht blijven, zo lang zullen we uiterst waaks en flexibel moeten zijn en blijven. Want voor je het weet is er geen wolkje meer aan de lucht of zijn er donkere donderwolken gekomen. In Nederland weten we alles van het veranderende weer. En zo is het nu ook met de corona onder ons. 

Wij hebben na een lange winter weer zin in het nieuwe kampeerseizoen! Kom maar op met al die leuke en avontuurlijke gasten! We zijn benieuwd naar jouw verhaal. Hoe zie jij de nabije toekomst en hoe maak jij je klaar voor deze toch nog wat onzekere toekomst? Laat het ons weten, de polletjes

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten