-0515-442328-

zondag 11 maart 2012

Eerste kievietsei, laat de lente maar beginnen!

Gisteren is het eerste kieviets gevonden en geheel volgens de Friese tradities is deze gisteren direct getest en overhandigt aan de commisaris van de koningin Dhr. Jorritsma. En natuurlijk kan je van alles vinden over het zoeken en verstoren van de kieviet en het rapen van de eieren, daar wil ik het nu niet over hebben, ik wil het met jullie hebben over de traditie.

In deze provincie zijn nogal wat tradities, die zijn al vaak eeuwen gekoesterd en geconserveerd. Hier in het Friese is het niet heel moeilijk om je in de vorige eeuw te wanen. En met al onze (technische) innovaties, is ons leven steeds minder belevenisvol geworden. We gaan massaal opzoek naar gekunselde beleving, een nepkikker die kwaakt bij je vijver omdat de sensor een passant registreerd.
Als je hier samen met een echte vogelaar, met dikke rubberen laarzen door de weilanden loopt te struinen naar zo'n kieviets ei, je leert kijken naar de vogel die naarstig probeert jou aandacht bij het nest weg te trekken, dat is een echte belevenis!

Trouwens zo'n ei is ook weer een teken dat de lente echt begonnen is. De dagen worden langer, er is meer licht in de lucht en als het een mooie dag is en je hebt lekker je huid aan de zon getoond, dan kan je de zon op je huid ruiken, heerlijk!
Het zijn van die dagen dat iedereen als vanzelf lijkt te kunnen genieten, alsof we iedereen lief vinden en potentiele vriend zou kunnen zijn. Martin Bril had dit beslist een rokjesdag genoemd. De eerste ietwat blanke benen die zich bloot durven te stellen aan de zon en onze aanblik.
We krijgen zin in de lente, en mocht je nog geen plannen hebben gemaakt, je weet dat je meer dan welkom bent bij ons om te kamperen. Wees welkom, 0515-442328

Een groet & een glimlach vanuit zonnig Heeg
Watersportcamping Heeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten