-0515-442328-

donderdag 1 maart 2012

beleef de seizoenen op authentieke wijze

Op het platteland zoals we dat in Friesland kennen, en in het bijzonder op en rond Watersportcamping Heeg, leven we met meer seizoensbesef.
Hier leven we dichter bij de natuur, al was het maar omdat het tentdoek eenvoudig weg heel wat dunner is dan de dikke geïsoleerde wanden van onze huizen. De prikkels die de natuur afgeeft krijg je daardoor meer en duidelijker binnen. Denk maar eens aan de regendruppels die gezellig op het tentdoek tikken of de wind die de tent zachtjes heen en weer wiegt.

Op watersportcamping Heeg vinden we die natuurbeleving belangrijk. Anders had je ook wel in een hotel kunnen kruipen waar het leven toch een stuk gemakkelijker te leven is.
En omdat we die natuur beleving belangrijk vinden is het ook vanzelfsprekend dat de seizoensbeleving goed meegegeven wordt. Het voorjaar heeft een heel andere beleving dan de zomer. En ja vanmorgen zag ik in het tuincentrum alweer de eerste geraniums prachtig groot en bloeiend te koop staan. Dat is raar, begin maart. De ijsheiligen, wie kent ze nog? Die is nog lang niet geweest.
Op Watersportcamping Heeg wordt de seizoensbeleving meegegeven door o.a. gebruik te maken van authentieke Oudhollandse fruitbomen als de Groninger kroon of het sterappeltje, vanzelfsprekend op hoogstam, gewoon zoals we dat vroeger ook hadden.
In het voorjaar dragen ze hun fijne bloesem en gedurende de zomer zie je klein fruit langzaam groeien totdat het najaar de verschillende vruchten tot volwassenheid hebben laten groeien.
Maar ook de overige beplanting geven de seizoenen aan. Er zijn vooral loofbomen, die hun blad verliezen en in het voorjaar weer uit lopen, te zien.
De verschillende inlandse bomen hebben verschillende bladvormen en kleuren zodat de bomen een mooi afwisselend beeld bieden, en doordat er verschillende soorten bomen staan is er ook een kleinere kans op ziektes.

Die verschillende seizoenen, die hebben ieder hun eigen charme en sfeer. Dat is nu juist het mooie van Nederland, elk seizoen is anders. Kom snel naar Watersportcamping Heeg, en kom de seizoenen beleven zoals we die in Nederland kunnen beleven.
Je moet er toch niet aan denken dat je (klein)kinderen echt denken dat de melk uit een pak komt i.p.v. de uiers van de koe of dat palmbomen echt gewoon ook in Nederland horen?

Graag vertellen we je op Watersportcamping Heeg waar je juist vandaag zou moeten zijn om de seizoenen te beleven. Waar is er een lammetje geboren of waar zie je een pimpelmeesje hard werken aan haar nieuwe nestje. Waar zie je de wilgenkatjes bloeien?
Beleef de seizoenen en kom naar Watersportcamping Heeg, we hebben nog wel een seizoensplaats beschikbaar, kan je van drie seizoenen in een jaar genieten!
Een groet & een glimlach, Watersportcamping Heeg
De Polletjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten