-0515-442328-

woensdag 13 mei 2015

en die oude lantaarnpalen dan?

"Als ik op de camping kijk dan zie ik toch nog wel wat oude lantaarnpalen staan. Hoe zie jij dan dat die passen bij jullie kernwaarden Vernieuwend, Anders, MVO en Persoonlijke aandacht? Dion, een van onze afstudeer stagiaires wil graag weten waarom hij hier van die "zaaddodende lantaarnpalen" ziet.

Een mooie, kritische vraag waar we wat van moeten vinden! Natuurlijk zouden ook wij het liefst alles steeds maar weer helemaal passend hebben bij onze kernwaarden. Maar hoe duurzaam is dat? Het zou wel consistent zijn in je uitstraling, maar is het wel zo verantwoord om steeds maar weer het nieuwste van het nieuwste aan te schaffen? Dan ben je ook constant bezig met een enorme footprint te creeren wat betr. al die gebruikte grondstoffen, de productie en het vervoer. Dus wachten we gewoon totdat onze lantaarnpalen aan vervanging toe zijn. En dan zullen we ze zeker vervangen door armaturen voor LED verlichting of wie weet is er tegen die tijd wel een armatuur dat "draait" op algen of iets dergelijks.
Dan zullen we zeker ook gaan kijken naar de uiterlijke kenmerken. Dan kijken we naar het gehele plaatje zodat de lantaarnpalen wel zullen gaan VAMP-en zoals wij dat noemen.

Er is een verschil tussen gewenst imago en je werkelijke identiteit. Je zit met een stuk verleden, met de technieken van toen, en met de mogelijkheden van nu. Je moet de balans houden tussen de kosten en baten, tussen duurzaam omgaan met de dingen en coole, hippe nieuwe ontwerpen.
Soms heb je de mogelijkheden wel om van oude dingen weer leuke coole nieuwe dingen te maken. Soms weet je het even niet. Misschien heb jij een idee hoe wij op een duurzame wijze onze zaaddodende lantaarnpalen weer leuk tof kunnen restylen. Laat je het weten, wees welkom!
De polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg



Geen opmerkingen:

Een reactie posten