-0515-442328-

zaterdag 9 mei 2015

geef je gast vertrouwen, en hij geeft je het dubbele terug

Een van de voordelen van ouder worden is wel dat je mensenkennis groter wordt. Dat is prettig want op basis daarvan kan je makkelijker en sneller beslissingen nemen die voor je gasten een groot verschil kunnen maken.

Zo lenen we op onze camping regelmatig zaken uit aan gasten. Die extra service die verdient zich    meestal makkelijk terug in loyaliteit. Meestal, maar helaas niet altijd.  Zo kwam afgelopen jaar een gast bij me, hij kampeerde in een tentje en was met zijn boot een trektocht door Friesland aan het maken. Nu deed het vervelende probleem zich voor dat zijn buitenboordmotor kapot was gegaan en zijn dealer in Sneek zat. Hij vroeg hoe het zat met openbaar vervoer. Ik gaf hem mijn auto-sleutel en zij; "kijk, die oranje citroen, die mag je wel even lenen". Hij wilde wel zijn paspoort achter laten of......"ga maar, des te sneller kan je weer van je vakantie genieten". Je begrijpt dat de man blij was, en ik kreeg zelfs mijn auto gewassen weer terug!
Ik weet zeker dat de man dit voorval over een paar jaar nog weet te herinneren. Hoewel ik hem nauwelijks kende, vertrouwde ik hem en hielp hem zoals ik ook wens dat mijn moeder zou worden geholpen.
Niks geen gedoe met papieren en onderpand, gewoon elkaar even goed in de ogen kijken en op basis van je mensenkennis de best mogelijke optie aanbieden voor dit probleem.
Ik ben benieuwd hoe mensenkennis jou helpt bij het leveren van waardevolle service voor je gasten, laat je het weten, wees welkom! De Polletjes, watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten