-0515-442328-

dinsdag 26 mei 2015

Get the look

Het is weer elk voorjaar een hele toer om de camping weer op orde te hebben. En dan bedoel ik zeker ook, hoe het er allemaal uit ziet. Want niemand wil naar een camping die er niet uitziet.

Kun je je voorstellen wat een klus dat is, een tuin van 50.000m2 op orde houden? En dan ook nog eens eentje die onder het waterniveau ligt, met alle mogelijke nattigheid van dien. Dit voorjaar was het helemaal heftig, het waterniveau werd kunstmatig in deze regio wat hoger gehouden, in de hoop dat de enorme muizenplaag niet zo snel onder de grasmat zou kruipen. Maar nat dat het bij ons was....Zo konden we dit jaar pas drie weken later beginnen met grasmaaien op onze camping! De bomen die onderhouden moeten worden, en een laatste snoeibeurt krijgen. De bloembakken die na de ijsheiligen weer goed gevuld moeten worden met gezellige eenjarige en het onkruid dat tussen de vaste planten van de verschillende borders moet worden verwijderd. Een hele klus, en eigenlijk lopen we permanent achter. De natuur groeit vaak sneller dan dat wij dat aan kunnen.
In het vroege voorjaar is het dan ook een explosie van groei in de natuur. Op dit moment hebben bijna alle bomen hun blad gekregen, en dan pas zie je echt hoe mooi en hoe knus de camping is. De verschillende veldjes zijn afgezet met heel diverse inlandse bomen. Bij de aanplant hebben we vooral goed gekeken naar div. bladvormen en kleuren zodat het niet een saaie strook van allemaal gelijksoortige is geworden. Ook help vol bij ziektes zoals bv. de Iepziekte. Dan is niet direct je hele boomsingel besmet!
Kortom, het is een hele toer om alles voor de grote drukte, het hemelvaart en pinksterweekend voor elkaar te krijgen. Maar wat is het toch heerlijk om van zoveel mensen weer te horen dat het zo'n fijne plek is die er zo goed bij ligt. Tuurlijk blijven er altijd maar weer plaatsen die nog nodig onze aandacht vergen. Nu zijn we weer druk bezig met de lavendelstrook onkruid vrij te maken. Kruiwagens vol paardenbloemen, zevenblad en ga zo maar door halen we eruit. Elke dag geven we alle bloembakken water, want ook die zijn dorstig. En twee keer per week zijn we een hele dag druk met grasmaaien. Het is een klus, maar wel een heerlijke klus, vooral om weer even na alle drukte weer helemaal ZEN te worden!
Het is juist de afwisseling van werkzaamheden en drukte/leegte, die het werk van ons zo leuk maakt!
We genieten elke dag weer opnieuw, en elke dag hebben we weer mooie verrassingen. De ene keer ontdekken we dat het gebroken hartje weer bloeit, de andere keer komen we twittervrienden in het echt tegen. Het is nooit saai, want om op alle fronten redelijk te kunnen scoren, in het "wild" met de grote tuin, de speeltoestellen, toiletgebouw en receptie tot aan de verschillende social media kanalen. Alles moet op de juiste momenten, de juiste look hebben!

Hoe doe jij dat met je organisatie? Heb jij de looks? Ik ben benieuwd of je nog tips voor ons hebt, wees welkom! De polletjes Watersportcamping Heeg.
 https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten